1. Broccoli-noodles

Of moeten we zeggen 'broccolitini'? De stronk van de broccoli is net zoals die van een courgette, biet of wortel enorm geschikt om gezondere noodles van te maken. Gebruik hiervoor een spiralizer zoals gedaan wordt in deze video

2. Broccoli-rijst

Door de knapperige structuur van de stam vermaal je 'm perfect tot groenterijst. Een heerlijke variatie op normale rijst wanneer je minder koolhydraten wilt eten.

3. Gebruik in de soep

Zoals we al zeiden: de stam van de broccoli is gewoon eetbaar. De volgende keer dat je soep maakt kun je de stronken gewoon aan de roosjes laten zitten en de stam in stukjes meekoken. Ze geven het geheel een romige smaak. 

4. Maak er een dip van

Voeg citroensap, (sesam)olie, knoflook, zout en peper toe aan de gekookte broccolistronken en zet de keukenmachine op volle toeren. Resultaat? Een retegezonde groene dip zonder ook maar íets van voedsel te verspillen. 

5. Broccoli-koolsla

Wat dacht je van een broccoli-coleslaw waarbij we de kool vervangen door broccolistronken? Of voeg hem als extraatje toe. Op zoek naar een simpel recept? Hier vind je er een, inclusief video. 

6. Broccoli-pesto

Vanavond op het menu: pasta met broccoli-pesto. Benodigdheden? Broccolistronken, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, citroensap en scheutje olijfolie.