1. Extra ingrediënten

Pimp je pizza met ingrediënten uit je voorraadkast. Trek dat potje olijven uit de kast en snij een ui in dunne plakken. Als je 'm extra lekker wil, dan karamelliseer je de ui. Een pot geroosterde paprika, zongedroogde tomaatjes, een blikje ansjovis of tonijn werkt ook goed. Ga he-le-maal los. 

2. Méér kaas

De kaas die er nu op zit smeekt om versterking. Dus wij zaten te denken aan verse mozzarella, parmezaan, gorgonzola en hier daar wat ricotta. Of gorgonzola en Pecorino. Of misschien wel allemaal. Kost je een paar minuten extra, maar je diepvriespizza heeft nooit eerder zo goed gesmaakt. 

3. Started from the bottom 

Zo'n bodem smaakt natuurlijk naar een droge cracker. Smeer daarom de pizzabodem in met knoflookolie, prik er wat gaatjes in en plaats de pizza direct op het laagste ovenrek. Op deze manier zal de bodem er een stuk knapperiger én smaakvoller uitkomen. Wat ons bij het volgende punt brengt...

4. Negeer de instructies

We negeren de temperatuur en baktijd op de kartonnen doos. Wat we wél doen is de oven goed voorverwarmen op de hoogste ovenstand (meestal tussen de 250 en 275 graden) en plaatsen onze incognito diepvriespizza er voor een kortere periode in. Zo krijg je de echte steenoven look-a-like pizza. 

5. Top 'm af

Wij beloven je één ding: wanneer jij de pizza aftopt met verse rucola en truffelcrème of juist klassiek met basilicum en balsamicostroop gaat niemand doorhebben dat jij hem 10 minuten geleden uit het vriesvak hebt getrokken. Eet smakelijk!