
Zo'n recept dat vroeger wekelijks op tafel stond maar ondertussen zijn basisplaats heeft moeten afstaan aan andere desserts. Vandaag brengen we griesmeelpudding - in zijn volle glorie - terug op de keukentafel in 3 leuke variaties.
Tip: spoel de puddingvormpjes af met koud water voordat je hier de verwarmde griesmeel in giet. Hierdoor laat de griesmeelpudding zich gemakkelijk storten.

Griesmeelpudding met stoofperen
De griesmeelpudding in een zomerjasje. De stoofperen zijn gaar gekookt in witte wijn, sinaasappel en citroen. Tip: maak het dessert af met amandelschaafsel voor een feestelijk resultaat.

Griesmeelpudding met bosbessensaus
Een klassieker! De bosbessensaus maak je gemakkelijk door verse bosbessen 5 minuten in te koken met suiker en water.

Brandende boerenjongens-griesmeeltaart
Om de griesmeeltaart te kunnen flamberen heb je brandewijn of cognac nodig met minimaal 35% alcohol. Een indrukwekkend gerecht voor op de kersttafel.