Kooktips

Zet je in tegen voedselverspilling

Per jaar gooit een persoon gemiddeld 50 kilo aan voedsel weg. Dat is natuurlijk zonde. Voedselverspilling voorkomen scheelt geld in je portemonnee en draagt bij aan een beter milieu. Je kunt zelf de strijd tegen voedselverspilling aangaan. Doe jij mee?

Wellicht denk jij al bewust na over je boodschappen, hoe je ze het beste kunt bewaren en hoe je minder kunt verspillen. Wil jij je graag nog meer inzetten in de strijd tegen voedselverspilling? Schrijf je dan in voor de FoodBattle vanaf 10 februari. Drie weken lang houd je een afvaldagboek bij en word je gestimuleerd om voedselverspilling te beperken. Gedurende de actie ontvang je tips over kopen, koken en bewaren. Je kunt je inschrijven tot eind februari.

De Vrouwen van Nu FoodBattle wordt georganiseerd samen met het Voedingscentrum, Milieu Centraal, Wageningen UR Food en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Vrouwen van Nu is de grootste vrouwenorganisatie in Nederland. De organisatie wil de kracht van vrouwen gebruiken om de leefomgeving te versterken. Door de jaren heen zijn er verschillende activiteiten uitgevoerd met betrekking tot voedselvoorziening en het uitbannen van wereldwijde honger en armoede.

Meer informatie vind je op de website van Vrouwen van Nu.