Kooktips

Budgetvriendelijk smullen met Kerst

Met de feestdagen schotel je je gasten natuurlijk iets indrukwekkends voor, of dat nu voor de borrel is of bij het diner, net als tijdens het uitgebreide ontbijt en de lunch. Slimme tip: gebruik vleeswaren! Deze gebruik je misschien al op brood, maar je kunt er nog veel meer mee! Op Vleeschwaar.nl vind je recepten van topchefs en foodbloggers, die je het water in de mond doen lopen én lief zijn voor je portemonnee. 

Elk moment van de dag genieten van vleeswaren
Een oosterse rosbiefsalade, verrassende bruschetta’s met prosciutto of lardo, gevulde champignons, pittige risotto of bavette met patésaus... Klinkt indrukwekkend toch? Deze recepten zijn allemaal geschikt als je niet te lang in de keuken wilt staan en niet bankroet wilt zijn na de december-maand, maar wel graag feestelijke gerechten presenteert.

Inspiratie nodig?
Het inspiratieplatform Vleeschwaar.nl maakt van iedere gang en gerecht op het kerstmenu een feestje. Top voor de kerstdagen, maar ook daarna kun je de website gebruiken voor inspiratie voor alledaagse maaltijden waarvan ook de kinderen heerlijk meesmullen. Daarnaast vind je er overigens leuke tips, grappige weetjes en interessante achtergrondverhalen.

Ben je deze feestdagen op zoek naar heerlijke, maar budgetvriendelijke gerechten, waarmee je de show steelt?
Ga snel inspiratie opdoen op Vleeschwaar.nl, speciaal voor liefhebbers van smaeck.


 

Bewust en budgetvriendelijk
Vleeschwaar is een initiatief van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) en heeft als doel om Nederlandse vleeswaren het podium te geven wat ze verdienen. Richard van der Kruijk, algemeen secretaris VNV: “Met de komst van Vleeschwaar willen wij laten zien dat je vleeswaren op veel meer manieren kunt gebruiken dan men denkt. Zo kun je op ieder moment van de dag een heerlijk, gezond en vaak ook nog budgetvriendelijke maaltijd op tafel zetten.”