Kooktips

Appels zijn je vrienden in de keuken

 
Aangeboden door:

Nederland is een echt appelland. Overal waar je bent vind je appelbomen en overal waar je eet, geniet je van de lekkerste appels van eigen grond. De Elstar is één van de bekendste soorten en geliefd door menigeen, maar wat past er nu écht goed bij?

De Elstar herken je aan haar geelgroene schil met gezellige rode blos. De appels zie je nooit veel groter dan je vuist, waardoor ze ideaal zijn om zo te eten. Ook de smaak & structuur zijn om over naar huis te schrijven; knapperig en sappig, zoet en zuur tegelijk.

Bekende zoete smaakvrienden van de Elstar appel zijn natuurlijk kaneel, citroen, vanille, rozijntjes en ga zo maar door. Maar hartig zijn ze ook zalig en kun je er misschien nog wel meer kanten mee op!

Denk aan varkensvlees (lekker bij een karbonade of bloedworst), makreel, kip en zalm, maar vergeet ook niet groenten zoals witlof, bietjes, kapucijners, venkel en zuurkool. Of wat dacht je van blauwe- of geitenkaas en noten? 

Wat betreft kruiden & specerijen kun je ook oneindig veel combinaties maken met Hollandse Elstars. Zo gaan kerrie, tijm, salie, dragon en zelfs kruidnagel hand in hand met deze knapperige rakkers.

Wil je zelf koken met appels? Experimenteer dan vooral. Kijk hier voor de lekkerste recepten met appels en probeer gerechten die je normaliter niet zo snel zou kiezen. 

Haal de lekkerste Elstars bij jouw PLUS Supermarkt, kijk naar bovenstaande voorbeelden, proef en ontdek!