Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Eenvoudig plezier in de keuken
Hugo banner
Hugo banner
Kijk 24Kitchen op tv

Eenvoudig plezier in de keuken

Boeken
Eenvoudig plezier in de keuken

De hectiek van de dag kan overweldigend zijn, maar volgens Annabel Langbein kun je prima tot rust komen en jezelf vinden als je de keuken in duikt. In haar nieuwe boek Simple Pleasures geeft ze inspiratie voor prachtige, eenvoudige gerechten. 

Wij mochten haar interviewen over haar nieuwe boek.

Simple Pleasures
De seizoenen, verse ingrediënten en met vrienden en familie genieten van het leven en het eten staan in het boek Simple Pleasures weer centraal. Annabel wilde haar levensstijl als ‘free range' seizoenskok nog sterker in dit boek overbrengen. Haar eigen tuin is weer inspiratie geweest voor alle recepten en het heeft haar manier van koken beïnvloed. “Bijna elke dag stap ik mijn tuin in en pluk ik de producten die rijp zijn. Daar voeg ik wat kruiden aan toe en misschien wat pasta of aardappels en dat kook ik. Het is echt koken wat de natuur biedt, en voor mij gaat dat vooral om koken volgens de seizoenen en met verse producten, waardoor je dichter bij je eten, natuur en het milieu staat.”

“Ook al heb je een stressvolle dag of een drukke baan en zie je alleen de dingen die fout gaan, je kunt eten gebruiken om iedereen bij elkaar te brengen.”

Eenvoudig & snel
De recepten van Annabel zijn zeker niet ingewikkeld. Het zijn vaak enkele ingrediënten die je niet heel zorgvuldig hoeft af te wegen. Ze hoopt dat ze met deze eenvoud anderen kan bewegen tot het koken van verse maaltijden. “Koken gaat voor mij over verzorging, vindingrijkheid en voeding. Het gaat niet om presteren en pronken. Het is eigenlijk heel simpel om hele lekkere gerechten te bereiden en dat is ook wat ik vaak hoor van anderen: ‘ik wist niet dat het zo simpel kon zijn.’” Juist door de eenvoud van de recepten, wilde Annabel iets toevoegen aan het boek. Bij sommige recepten vind je onderaan de pagina een QR-code. Als je die code scant met je smartphone of tablet, wordt je doorgestuurd naar de receptvideo van Annabel. “Waarom zou je een recept lezen als je het ook kunt bekijken? Vaak is het makkelijker om iets na te doen als je het ziet, die video is de oplossing hiervoor. Ook als je weinig tijd hebt, scan je gewoon even de code en bekijk je het filmpje. Dan hoef je het recept bijna niet meer te lezen.”

“Als thuis een gerecht mislukt, kun je het gevoel hebben dat je gefaald hebt. Met mijn simpele, maar heerlijke gerechten wil ik je het zelfvertrouwen geven dat je verdient. Deze gerechten kunnen niet mislukken!”

Eten met de jaren mee
Een kookboek ziet Annabel bijna als mode. Ook eten gaat met de jaren mee en in de kookboeken van tegenwoordig zie je vaak lichte, simpele gerechten met toegankelijke en verse producten. “Ik heb me ook laten inspireren door de feedback die ik heb gekregen op mijn vorige boek. Vroeger at men stoofgerechten en grotere, zware maaltijden met vlees. In dit boek wil ik mensen laten zien dat er andere opties zijn en dat bijvoorbeeld een vegetarische maaltijd ook een heerlijke volwaardige maaltijd kan zijn.” Het koken van nu is ook sneller dan vroeger. Daarom is er ook een categorie “fridge fixing”, met recepten voor chili jam, pesto’s en salsa’s. Smaakmakers die je maar één keer hoeft te maken en kunt mixen met andere ingrediënten om er hele verassende dressings of sauzen mee te maken.

“Het begint allemaal bij het vullen van de voorraadkast. Dit doe je natuurlijk alleen met producten die jij lekker vindt. Begin met vaste producten die je lang kunt bewaren (pasta, rijst, couscous), dan haal je houdbare smaakmakers in huis (chilies, olijfolies, tomatenpuree, tonijn in blik). Het enige wat je dan nog hoeft te doen is naar de (super)markt gaan en verse ingrediënten en vlees of vis te kopen.”

De hoofdstukken zijn verdeeld in menu’s, zodat je als kok meteen aan de slag kunt gaan. De ultieme zomerse barbecue, koken voor een groep, een Franse toost, de gerechten zullen zeker niet mislukken, Het boek Simple Pleasures bevat de recepten uit het tweede seizoen van The Free Range Cook. Een leuke toevoeging aan het boek is de persoonlijke menukaart die je op tafel zet en een stapel ansichtkaarten als bedankje voor je gasten.

Bestel het boek direct

Eenvoudig plezier in de keuken

Ook interessant

  • Traybake met duchesses en pompoen

    Traybake met de feestdagen? Jazeker! Deze traybake met duchesses is fool proof en snel te maken.

    voorbereidingstijd 20 min
    oventijd 20 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Wim Ballieu
    Wim Ballieu

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    aviko
  • Linguine met ansjovisboter en saus van cherrytomaten
    Less is more is het credo van de Italiaanse keuken en deze linguine met ansjovisboter en saus van cherrytomaten is daar het perfecte voorbeeld van!
    average score: 3,1

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Haal de folie van de verpakking en zet het gehaktbrood in de voorverwarmde oven. Laat het circa 40 minuten garen.
  • Ramon's signature cheeseburger

    Sappig rundvlees, gesmolten kaas en verse toppings tussen een zacht bolletje. Deze cheeseburgers zijn perfect voor een gezellige avond thuis!

    voorbereidingstijd 120 min
    oventijd 50 min
    wachttijd 660 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Ramon Brugman
    Ramon Brugman buitenkeuken

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Napoleon
  1. The Happy Pear: de tweeling die koos voor een plantaardig dieet
  2. De Brabander Bakt: hét boek voor iedere thuisbakker
  3. Dit boek wil je hebben: Miljuschka's Street Food Vietnam
  4. Download gratis ons nieuwste e-book vol inspiratie voor Pasen
  5. Hét kookboek over koken voor kinderen: Zoete Spruiten
  6. Het nieuwste boek van Danny Jansen: Wokking Lekker!
  7. Het boek voor elk gezin: Super Food Family Classics
  8. FEEST! Het hele jaar door feestelijke gerechten
  9. Patisserie van Hidde de Brabander: hét boek voor de (thuis)banketbakker
  10. Zomerse boeken speciaal voor food lovers
  11. De Arabische Keuken volgens Mounir
  12. Nieuw kookboek van Estée: Vlees noch Vis
  13. Pascale Naessens’ Mijn Pure Keuken gebundeld in een kookboek
  14. Hebban Awards 2015: de beste kookboeken
  15. Puur eten dat je gelukkig maakt 2
  16. Jamie Olivers recepten voor een gezonder en gelukkiger leven
  17. Nu verkrijgbaar: het boek Zoals Alleen Oma Dat Kan van Danny Jansen
  18. Danny's Azië genomineerd als Kookboek van het jaar
  19. Miljuschka’s Food Trucks: het eerste boek van Miljuschka
  20. Eten wat de natuur schaft

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 18:30 - 19:00
    Jamie's 15 Minute Meals
    (Nu op tv)
  2. 19:00 - 20:00
    The F Word
    (Nu op tv)
  3. 20:00 - 21:15
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  4. 21:15 - 22:15
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  5. 22:15 - 23:15
    Gordon Ramsay: Uncharted 2
    (Nu op tv)
  6. 23:15 - 00:15
    Michel Roux's French Country Cooking 2
    (Nu op tv)
  7. 00:15 - 01:15
    Ainsley's Fantastic Flavours 2
    (Nu op tv)
  8. 01:15 - 02:25
    Hairy Bikers Go West
    (Nu op tv)
  9. 02:25 - 02:55
    Rudolph's Eerste Hulp bij Bak-Ongelukken
    (Nu op tv)
  10. 02:55 - 03:20
    Rudolph's Eerste Hulp bij Bak-Ongelukken
    (Nu op tv)
  11. 03:20 - 03:50
    Rudolph's Eerste Hulp bij Bak-Ongelukken
    (Nu op tv)
  12. 03:50 - 04:20
    Rudolph's Eerste Hulp bij Bak-Ongelukken
    (Nu op tv)
  13. 04:20 - 04:45
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  14. 04:45 - 05:10
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  15. 05:10 - 05:30
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  16. 05:30 - 05:45
    Loïc, Zot van Koken
    (Nu op tv)
  17. 05:45 - 06:00
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  18. 06:00 - 06:25
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  19. 06:25 - 06:55
    Jamie's 15 Minute Meals
    (Nu op tv)
  20. 06:55 - 07:15
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  21. 07:15 - 07:40
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  22. 07:40 - 07:55
    Loïc, Zot van Koken
    (Nu op tv)
  23. 07:55 - 08:30
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  24. 08:30 - 09:00
    Ramon's Buitenkeuken
    (Nu op tv)
  25. 09:00 - 09:45
    French Gourmet with Justine Schofield
    (Nu op tv)
  26. 09:45 - 10:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  27. 10:00 - 10:30
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  28. 10:30 - 11:05
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  29. 11:05 - 12:05
    Michel Roux's French Country Cooking 2
    (Nu op tv)
  30. 16:05 - 16:30
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  31. 16:30 - 16:35
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  32. 16:35 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  33. 17:00 - 17:25
    Loïc, Zot van Koken
    (Nu op tv)
  34. 17:25 - 17:55
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  35. 17:55 - 18:30
    Guilty Pleasures
    (Nu op tv)
  36. 18:30 - 19:00
    Jamie's One-Pan Wonders
    (Nu op tv)
  37. 19:00 - 19:30
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  38. 19:30 - 20:10
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  39. 20:10 - 20:35
    Rachel Khoo: My Swedish Kitchen
    (Nu op tv)
  40. 20:35 - 21:05
    Rachel Khoo: My Swedish Kitchen
    (Nu op tv)
  41. 21:05 - 22:05
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  42. 22:05 - 23:30
    Hairy Bikers Go West
    (Nu op tv)
  43. 23:30 - 00:00
    Guilty Pleasures
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C