De basis van koken

Mandarijnen uit Spanje; dat proef je!

 
Aangeboden door:

Zodra de eerste bladeren van de bomen dwarrelen, zien we de mandarijnen in het schap van PLUS pronken. Ze worden grootgebracht door de Spaanse zon en geteeld met heel veel liefde door het familiebedrijf van Vicente Giner, en dat proef je!

De Spaanse mandarijnen van de familie Giner zijn niet alleen rijk aan vitamine C en voedingsvezels, ze smaken ook lekker zoet. Hierdoor zijn ze ideaal als tussendoortje en makkelijk om mee te nemen, voor jong én oud.

Dat mandarijnen niet alleen zo uit het vuistje kunnen worden gegeten, maar ook zalig zijn in verschillende gerechten, zie je aan het eindeloze aantal variaties. Van stamppot zuurkool tot frisse ontbijtjes en van scones tot sap; je kunt er simpelweg alle kanten mee op.

Wist je bijvoorbeeld dat gepelde mandarijnpartjes een prachtige kleur (en smaak!) geven aan deze gezellige Sinttrifles? Of kijk naar deze crêpes Suzette, waarin we de sinaasappel vervangen voor mandarijnen. Al is ons favoriete recept voor elke dag misschien wel deze salade voor op brood, met gerookte kip, walnoten én mandarijn.

Al deze gerechten worden extra lekker door de Spaanse mandarijnen van PLUS. Haal ze nu bij jouw PLUS Supermarkt. Kijk hier voor het dichtstbijzijnde filiaal en fijne aanbiedingen bij PLUS.