Verwarm de oven voor op 180 °C.
Aardappels
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappels in vieren en kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
Speklapjes
Bestrooi de speklapjes met zout en peper.
Verwarm een pan en bak de speklapjes in circa 10 minuten aan beide kanten goudbruin.
Bak de speklapjes 8 minuten in de oven.
Goudappeltjes
Schil en snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis.
Meng in een kom de appels, suiker en kaneel en bedek de kom met een bord.
Kook de appels in de magnetron op 750 W in circa 3 minuten gaar.
Stamppot repelsteeltje
Pel en snipper de sjalotjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
Ris en hak de tijm fijn.
Giet de aardappels af en vang 300 ml kookvocht op.
Verwarm de pan van de speklapjes en fruit de knoflook, sjalot en tijm circa 2 minuten.
Blus af met het aardappelkookvocht en roer de mosterd erdoor. Laat 2-3 minuten inkoken tot jus dikte. Voeg de aardappels en melk toe en stamp de aardappels fijn.
Roer de melk door de aardappels en voeg de raapstelen toe.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en een scheut olie.
0 reacties