De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gado gado wraps

Gado gado met pindasaus is een onmisbaar gerecht bij een Indische rijsttafel. In dit recept hullen we de gado gado salade in een wrap. Gemakkelijk voor on the go.

90 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Gado gado wraps

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Gado gado met pindasaus is een onmisbaar gerecht bij een Indische rijsttafel. In dit recept hullen we de gado gado salade in een wrap. Gemakkelijk voor on the go

Bereidingswijze

Gado gado
Breng water aan de kook en kook de eieren hard in circa 9 minuten. Was en pluk de harde stelen van de spinazie. Pel en hak de knoflook. Verhit pan met een beetje olie en fruit de knoflook, voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Breng de spinazie op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat de spinazie uitlekken op een zeef. Snijd de tofu in in lange frietjes. Verhit een beetje olie in een steelpan en bak de tofu rondom krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Schil de aardappels en snijd in partjes. Dop de sperzieboontjes en snijd doormidden. Breng water aan de kook en blancheer de sperzieboontjes beetgaar. Laat afkoelen op ijswater. Blancheer vervolgens de taugé. Kook in hetzelfde water de aardappels gaar en laat afkoelen. Snijd de komkommer in dezelfde grootte als de tofu. Snijd de little gems in 4 partjes.

Pittige satésaus
Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook en sjalot in circa 2 minuten. Voeg de kokosmelk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de palmsuiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is en haal de pan van het vuur. Laat de saus afkoelen.

Serveren
Verdeel de verschillende groenten en sla over de tortilla’s. Verkruimel de emping en kroepoek erover en bestrooi met de gebakken uitjes. Giet er wat satésaus over, rol de wraps strak in en zet eventueel vast met een tandenstoker.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker