Gado gado
Breng water aan de kook en kook de eieren hard in circa 9 minuten. Was en pluk de harde stelen van de spinazie. Pel en hak de knoflook. Verhit pan met een beetje olie en fruit de knoflook, voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Breng de spinazie op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat de spinazie uitlekken op een zeef. Snijd de tofu in in lange frietjes. Verhit een beetje olie in een steelpan en bak de tofu rondom krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Schil de aardappels en snijd in partjes. Dop de sperzieboontjes en snijd doormidden. Breng water aan de kook en blancheer de sperzieboontjes beetgaar. Laat afkoelen op ijswater. Blancheer vervolgens de taugé. Kook in hetzelfde water de aardappels gaar en laat afkoelen. Snijd de komkommer in dezelfde grootte als de tofu. Snijd de little gems in 4 partjes.
Pittige satésaus
Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook en sjalot in circa 2 minuten. Voeg de kokosmelk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de palmsuiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is en haal de pan van het vuur. Laat de saus afkoelen.
Serveren
Verdeel de verschillende groenten en sla over de tortilla’s. Verkruimel de emping en kroepoek erover en bestrooi met de gebakken uitjes. Giet er wat satésaus over, rol de wraps strak in en zet eventueel vast met een tandenstoker.
0 reacties