Bereiding
Verwarm de oven op 200 °C. Prik de zoete aardappelen rondom in met een vork en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Pof de aardappelen in de oven in circa 35 minuten zacht en gaar.
Spoel de bonen en laat uitlekken. Halveer de paprika, verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van circa 1 cm. Halveer de komkommer. Snijd de helft van de komkommer in lange repen van circa 1 centimeter en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de helft van de jalapeño pepers fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Pluk de blaadjes van de munt en de peterselie en hak fijn.
Meng de bonen in een ruime kom met de paprika, komkommer, jalapeño, lente-ui, munt en peterselie. Rasp de helft van de citroenschil erover en halveer de citroen. Pers het sap van een halve citroen boven de salade en roer om.
Meng een scheut olijfolie, 1 eetlepel vocht uit het potje van de jalapeño pepers en een beetje komijnpoeder door de bonensalade. Breng op smaak met een beetje zout.
Pel en hak de knoflook fijn. Meng voor de yoghurtsaus een beetje komijn, een beetje citroensap, knoflook en honing door de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Haal de zoete aardappelen uit de oven en snijd de bovenkant in met een mes. Vul ze met de bonensalade. Breek de tortilla’s erover.
Serveren
Leg de gepofte zoete aardappel met de bonensalade op een bord, en serveer met de yoghurtsaus.
0 reacties