De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappelgratin met zoete bospeensalade

Rudolph maakt in De Makkelijke Maaltijd deze zalige aardappelgratin met zoete bospeensalade.

30 min kooktijd
Aardappelgratin met zoete bospeensalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappelgratin

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en de gerookte spekblokjes circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Kluts de eieren in een kom en meng de room, kaas, ui en spekblokjes erdoor. Meng de aardappels door het roommengsel en verdeel over een ovenschaal. Bak de gratin in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Zoete bospeensalade

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder het groen van de bospenen. Schil en snijd de bospenen in gelijke ronde stukjes. Kook de bospenen in circa 5 minuten beetgaar.

Giet de bospenen af en spoel ze koud. Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge pan. Snijd de bosui in ringetjes.

Meng in een kom de bospenen, walnoten, bosui, rozijnen, olijfolie extra vergine en de honing.

Serveren

Verdeel de aardappelgratin en de zoete bospenensalade over borden.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker