De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

posteleinsalade met kabeljauw

20 MIN
Posteleinsalade met kabeljauw

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kabeljauw uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd de Parmezaanse kaas grof.
  • Maal de Parmezaanse kaas, boter, paneermeel en de zongedroogde tomaten in het bakje van de staafmixer fijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de kabeljauw in porties en leg de kabeljauw in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek de kabeljauw met het zongedroogde tomatenmengsel en druk het mengsel goed aan. Bak de kabeljauw in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Posteleinsalade

  • Kook de pipe rigate gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Maak de postelein schoon en hak grof door.
  • Meng in een grote kom de pipe rigate, tomaten, olijven, postelein, kappertjes, een scheut olijfolie extra vierge en een scheut balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de posteleinsalade over borden en leg daarop een stukje kabeljauw.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker