De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaasfondue recept

Een heerlijk recept voor kaasfondue: de klassieke variant met Emmentaler, Gruyere, witte wijn en kirschwasser.

20 min voorbereidingstijd
kaasfondue

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Zelf kaasfondue maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: met dit recept tover je binnen een halfuur een heerlijke pan kaas op tafel. Smakelijk!"

Bereidingswijze

Kaasfondue

  1. Rasp de kazen. 

  2. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Schenk de wijn en citroen in de pan en verwarm het. 

  3. Voeg al roerend de kaas in porties toe en laat het smelten. Leng de maïzena aan met de kirsch en voeg toe aan de kaas.

  4. Breng de fondue al roerend aan de kook en breng het op smaak met peper. Zet de fondue op tafel op een warmhoudplaatje. 

Wat eet je bij kaasfondue​?

Wat is lekker bij kaasfondue​? Denk aan: brood, aardappelen, witlof, broccoli, asperges, champignons, vijgen of zelfs nacho's. Tip: Snijd de groenten in handige blokjes, zodat je ze makkelijk in de kaas kunt dippen. 

rudolph

Wat is kaasfondue?

Kasfondue is een traditioneel Zwitsers gerecht waarbij je gesmolten kaas eet in een speciaal, verwarmt fonduepotje. Het gerecht wordt vaak in een groep gegeten, waarbij iedereen zijn eigen ingrediënten in de gesmolten kaas doopt.

Miniatuur

Kaasfondue variaties

Iets anders dan de typisch Zwitserse kaasfondue volgens de ‘regels’ van weleer? Maak een vijfkazenfondue of een deze graskaasfondue. Oude restjes kaas over? Maak een kaasfondue van restjes kaas

Vijfkazenfondue

Snelle kaasfondue met camembert

Probeer een kaasfondue met camembert! Het idee is simpel: leg de hele camembert in de oven en laat 'm smelten. De buitenkant blijft stevig, terwijl de binnenkant smelt. Snijd de camembert open en dip!

Miniatuur

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Prima recept, al meerdere keren gebruikt, erg lekker.
Wel vervang ik de kirschwasser vaak voor wijn.
Ineke Paap
25-05-2024

Ook lekker