De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chicken and cabbage

Zelf chicken and cabbage maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte chicken and cabbage in het programma Shirma's Soul Food.

chicken And Cabbage

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Mijn recept voor chicken and cabbage maak ik met kippendijen en een spitskool. In combinatie met de andere verse groenten is dit gerecht helemaal af!"

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Chicken and Cabbage

  1. Was de kip in een pan met koud water en 40 milliliter azijn. Spoel goed af. 

  2. Snijd de kippendijen in blokjes. Pers de knoflook. Rasp de gember. Meng de knoflook, gember, peper en oestersaus met de kippendijen. Laat minimaal 60 minuten in de koelkast marineren. 

  3. Snijd de harde kern uit de spitskool en snijd daarna dunne ringen. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Snijd de bosui in ringen. 

  4. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wokpan en bak de kip 5 tot 10 minuten op hoog vuur op tot het gaar en bruin is.  

  5. Voeg de paprika, tomaat en bosui toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg dan de spitskool toe en bak tot de kool geslonken is. Breng eventueel op smaak met een eetlepel oestersaus. 

Gele rijst

  1. Was de rijst totdat het water helder is.  

  2. Rasp de ui en pers de knoflook uit. 

  3. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en kruiden toe. Fruit voor enkele minuten en voeg dan de rijst toe. Bak de rijst voor een paar minuten. 

  4. Voeg het water toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Verlaag dan het vuur tot de laagste stand en laat de rijst koken tot het vocht is verdampt. Voeg een klein scheutje water toe als je rijst droog kookt. 

  5. Laat de rijst uitstomen en verwijder de kaneelstok en de kardemompeulen. Vet voor het serveren van de rijst een kommetje in en vul met rijst. Keer het kommetje om op een bord.  

Waarom mag je kip niet snijden op een houten plank?

“Dat is onhygiënisch. In een houten plank zitten vaak scheurtjes en kiertjes. Rauwe kip bevat veel bacteriën waar je bijvoorbeeld salmonella van kan krijgen. Die bacteriën kan je lastig uit zo’n houten plank wassen. Dus ik snijd kip altijd op een aparte plastic snijplank zodat het ook niet de andere ingrediënten kan besmetten.” 

houten snijplank

Waarom moet je rijst wassen?

“Ik was mijn rijst omdat er anders te veel zetmeel aan de korrels blijft hangen. Hiermee kookt je rijst veel sneller tot een pap in plaats van een mooie losse korrel. Dus voor de perfecte gekookte rijst zorg ik er altijd voor dat mijn rijst heb gewassen tot het water helder is.”  

rijst wassen

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Het ziet er erg lekker uit! Ik ga dit recept binnenkort maken. Thanks!
Sirin Kazdal-Tas
01-02-2024

Ook lekker