Chicken and Cabbage
-
Was de kip in een pan met koud water en 40 milliliter azijn. Spoel goed af.
-
Snijd de kippendijen in blokjes. Pers de knoflook. Rasp de gember. Meng de knoflook, gember, peper en oestersaus met de kippendijen. Laat minimaal 60 minuten in de koelkast marineren.
-
Snijd de harde kern uit de spitskool en snijd daarna dunne ringen. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Snijd de bosui in ringen.
-
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wokpan en bak de kip 5 tot 10 minuten op hoog vuur op tot het gaar en bruin is.
-
Voeg de paprika, tomaat en bosui toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg dan de spitskool toe en bak tot de kool geslonken is. Breng eventueel op smaak met een eetlepel oestersaus.
Gele rijst
-
Was de rijst totdat het water helder is.
-
Rasp de ui en pers de knoflook uit.
-
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en kruiden toe. Fruit voor enkele minuten en voeg dan de rijst toe. Bak de rijst voor een paar minuten.
-
Voeg het water toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Verlaag dan het vuur tot de laagste stand en laat de rijst koken tot het vocht is verdampt. Voeg een klein scheutje water toe als je rijst droog kookt.
-
Laat de rijst uitstomen en verwijder de kaneelstok en de kardemompeulen. Vet voor het serveren van de rijst een kommetje in en vul met rijst. Keer het kommetje om op een bord.
1 reactie