De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bloemkool madras van de bbq met cashewpuree

Opzoek naar een vegetarische optie voor op de BBQ? Deze bloemkool madras is het perfecte gerecht!

35 min voorbereidingstijd
Bloemkool madras met cashewpuree

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Barbecueën alleen voor vleeseters? Dacht het niet! De barbecue-helden staan ook klaar voor degenen die graag variatie zien op de BBQ. In dit recept de heerlijke Bloemkool madras met cashewpuree, om je vingers bij af te likken."

Bereidingswijze

Cashewpuree

  1. Week de cashewnoten een nacht in ruim koud water en zet in de koelkast. Giet de cashewnoten af en voeg toe aan een blender. Voeg de kokosmelk, tahini en de rode-currypasta toe en pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkool madras

  1. Bereid de BBQ voor op indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 200 °C.

  2. Verwarm de boter in een skillet tot deze een diepbruine kleur heeft. Giet de boter in een andere kom, leg de bloemkool in de skillet en overgiet met de boter. Bestrooi dan met de madras-kruiden. Gaar circa 1 ½ uur met gesloten deksel op indirecte hitte.

Saus

  1. Meng voor de saus de tahini, agavesiroop en de kokosmelk.

Serveren

  1. Verdeel een beetje van de cashewpuree over een bord. Leg de bloemkool erop. Garneer met de saus, pistachenoten en de granaatappelpitjes.

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker