Zelf gehaktbrood maken is ontzettend simpel. Ieder land heeft wel een eigen variant. Om je de gehele winter te kunnen voorzien van gehaktbrood, (zonder dat het saai wordt) delen we onze 6 favoriete recepten voor gehaktbrood met rundergehakt, half-om-half en kalf.
Winters genieten: 5 x variaties op gehaktbrood
Klassiek Brabants gehaktbrood
Brabants gehaktbrood (met een zachte G), hiermee haal je de Brabantse gezelligheid in huis. Een heerlijk recept voor wie een klassiek gehaktbrood recept zoekt.
Belgisch gehaktbrood
Onze zuiderburen weten goed wat lekker is. Zij hebben hun eigen variatie op gehaktbrood, dat ze 'vleesbrood' noemen. Benieuwd? Wij hebben een recept met vleesbrood, zure kersen en aardappelkroketten.
Amerikaanse meatloaf met ei en spek
Voor de Amerikaanse variant gebruiken we half-om-half gehakt. Dit is vetter en geeft extra smaak. Het gehaktbrood vullen we met gekookte eieren en maken we af met een laag spek.
Italiaans gehaktbrood met mozzarella en mortadella
De Italianen doen ook graag mee met hun variatie op gehaktbrood genaamd 'polpettone'. We vullen 'm met alles dat Italiaans is: pecorino romano, mozzarella, mortadella, tomaten en basilicum.
Frikadel pan
Gehaktbrood met een kick: in Indonesië weten ze hoe dat moet. Daar eten ze maar al te graag 'frikadel pan'. Een soort gehaktbrood gevuld met aardappel, sambal en Aziatische kruiden.
Gehaktbrood met champignons
De champignons bakken we eerst in de pan, en gaan daarna door het gehaktmengsel. Dit is niet alleen lekker maar ook functioneel: doordat je het vocht uit de champignons bakt blijft het gehakt compacter.
Gehaktbrood met een twist
Een gehaktbrood waarin het gehakt, in het brood zit. Wees niet bang dat het brood uitdroogt in de oven als je het opnieuw bakt.
Wat zijn de ingrediënten van gehaktbrood?
De basisingrediënten van gehaktbrood zijn: gehakt, bindmiddel (vaak ei), melk en kruiden. Welk gehakt of kruiden je gebruikt bepaald de smaak van jouw brood en zo kun je eindeloos variëren.
Kan je gehaktbrood op voorhand maken?
Gehaktbrood is perfect om op voorhand te maken, en het wordt er vaak zelfs lekkerder van omdat de smaken beter intrekken. Je kunt het gehakt alvast mengen en klaarzetten om af te bakken. Of je bakt het alvast af en warmt het later op.
Kan ik gehaktbrood maken zonder oven?
Dat kan! Je kunt gehaktbrood maken in de Airfryer, slow cooker of in een braadpan.
Ook interessant
- 24Kitchen en Oma’s soep bundelen kracht tegen eenzaamheid van ouderen
- Hoe gezond is de nieuwe trend fibremaxxing?
- Hier haal je binnenkort gratis chocolademelk
- Dé 5 Nederlandse kerstmarkten voor foodlovers
- Mijn Voordelen
- 6x de lekkerste wortelrecepten
- 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
- Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
- Hier moet je eten in Graz
- 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
- Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
- Kan Hugo schapenhoeden als een local?
- Hugo proeft de Wild Atlantic Way
- Hugo ontdekt de Ierse dans
- Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- &C x 24Kitchen - tips and tricks
- Is kwark gezonder dan yoghurt?