De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Brabants gehaktbrood

Brabants gehaktbrood (met een zachte G), hiermee haal je de Brabantse gezelligheid in huis. Een heerlijk recept voor de echte Bourgondiër.

Direct naar recept
Brabants Gehaktbrood

Een recept van

Brabants gehaktbrood (met een zachte G), hiermee haal je de Brabantse gezelligheid in huis. Een heerlijk recept voor de echte Bourgondiër.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Beboter een cakeblik en beleg met bakpapier.
Snijd de kaas in kleine blokjes, het spek in stukjes en de bieslook fijn. Snipper de ui.
Meng in een kom het gehakt met de kaas, spek, ui, bieslook, tomatenpuree, ei, worcestersaus, nootmuskaat, peper en zout. Snijd de tomaat in plakjes. Druk de vulling stevig aan in het cakeblik en beleg de bovenkant met plakjes tomaat.
Bak het gehaktbrood in 50-55 minuten gaar.

Laat het gehaktbrood een beetje afkoelen en giet het bakvet uit de vorm. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm. Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden als voorgerecht, lunch of bij de avondmaaltijd.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

 

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.