Cakebeslag
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C boven- en onderwarmte. Vet de bakvormen in met olijfolie.
Stap 2:
Maal de macadamianoten en de pistachenoten fijn in de foodprocessor. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng de gemalen noten, rasp en sap van de limoen, bakpoeder, honing, olijfolie, eieren en het matcha-poeder in een kom tot een beslag.
Stap 3:
Vul de bakvormpjes tot maximaal 2/3 met het beslag. Bak de cakejes ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de cakejes na het bakken uit de vormpjes en laat ze helemaal afkoelen.
Topping
Stap 1:
Snijd de banaan in plakjes en leg in de vriezer totdat deze bevroren zijn. Dit duurt ongeveer 1-2 uur.
Stap 2:
Haal de schil van de avocado en verwijder de pit. Voeg de avocado, spinazie, banaan, sap van de limoen, honing, matcha-poeder, kokosroom en de kokosolie toe aan de foodprocessor en laat het geheel ongeveer 1-2 minuten op volle snelheid draaien totdat je een prachtig groene en smeuïge crème hebt.
Garnering
Stap 1:
Versier elk cakeje met een flinke dot crème. Snijd de aardbeien in kwarten. Hak de pistachenoten. Garneer de cakejes met de aardbeien, blauwe bessen en pistachenoten.
0 reacties