De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

meatloaf met ei en bacon

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook 5 eieren circa 7 minuten, spoel ze koud en pel ze. Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk.

90 min kooktijd
Meatloaf met ei en bacon

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook 5 eieren circa 7 minuten, spoel ze koud af met koud water en pel ze.

Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk. Pel en snipper de ui fijn. Pel de knoflook en rasp fijn. Voeg het de ui, knoflook, kerrie, mosterd, zout, peper en het laatste ei toe aan het gehakt en meng. Voeg daarna het brood toe en meng erdoor.

Maak twee platte “loafvormen” van het gehaktmengsel. Leg er eentje in de ovenschaal en maak in het midden een geultje. Leg de gepelde eieren erin en dek af met het overig gehakt. Druk goed aan zodat de lagen gehakt goed op elkaar zitten. Vouw het spek over het gehakt en bak het gehaktbrood circa 50 minuten in de oven.

Haal het gehaktbrood na de baktijd uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker