Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

1. Komkommer: watergehalte 96,7 procent

Deze zomerse groente, die het meeste water bevat van allemaal, is perfect om toe te voegen aan je salade of te serveren met wat hummus.

komkommer meer smaak

2. IJsbergsla: watergehalte 95,6 procent

Gezondheidsdeskundigen raden vaak aan om meer donkere bladgroenten zoals spinazie of Romeinse sla te eten, die veel vezels en voedingsstoffen zoals foliumzuur en vitamine K bevatten, maar qua watergehalte scoort ijsbergsla het hoogst. Voeg dus gerust enkele bladeren toe aan je salade als de temperatuur begint te stijgen.

IJsbergsla

3. Selderij: watergehalte 95,4 procent

De legende dat selderij negatieve calorieën bevat, is niet helemaal waar, maar net zoals alle voeding met een hoog watergehalte bevat selderij heel weinig calorieën en veel vezels.

selderij

4. Radijzen: watergehalte 95,3 procent

Met hun pittig-zoete smaak zijn radijzen een absolute must in al je zomerse salades. Bovendien zijn ze niet alleen hoog in watergehalte, maar zitten ze ook boordevol antioxidanten.

Radijs

5. Tomaten: watergehalte 94,5 procent

Tomaten smaken heerlijk in al je salades, tussen een broodje of bij andere gerechten. Vrienden op bezoek? Maak dan een lekkere appetizer met snoeptomaatjes, blaadjes basilicum en bolletjes mozzarella.

Miniatuurvoorbeeld

6. Groene paprika’s: watergehalte 93,9 procent

Alle paprika’s hebben een hoog watergehalte, maar de groene bevatten nog net iets meer water dan hun gele en rode tegenhangers.

Groene paprika

7. Bloemkool: watergehalte 92,1 procent

Misschien een beetje onverwacht maar ook bloemkool zit naast zijn vele vitamines ook boordevol water.

Bloemkoolbladeren

8. Watermeloen: watergehalte 91,5 procent

Minder verrassend, maar watermeloen mocht niet ontbreken in het lijstje. Met een watergehalte van 91,5 procent meteen ook goed voor de meest hydraterende fruitsoort.

watermeloen rijp

9. Spinazie: watergehalte 91,4 procent

Spinazie is niet alleen hoog in watergehalte, maar ook rijk aan tal van vitamines en mineralen. Kortom, een absolute topper om toe te voegen aan je voedingspatroon.

spinazie sterk

10. Stervrucht: watergehalte 91,4 procent

Deze tropische fruitsoort, ook wel bekend als carambole, heeft een sappige textuur die lijkt op die van een ananas. De opvallende vorm oogt mooi in een fruitsalade of als garnering bij een cocktail.

Stervrucht

11. Aardbeien: watergehalte 91 procent

Aardbeien zijn niet alleen hét ideale tussendoortje om je te hydrateren, maar ook heerlijk als zoete toets bij je yoghurt of in een smoothie.

Miniatuur

12. Broccoli: watergehalte 90,7 procent

Net zoals zijn broertje bloemkool zit rauwe broccoli tjokvol water en voegt hij wat extra ‘bijt’ toe aan je salade.

broccoli bewaren

13. Pompelmoes: watergehalte 90,5 procent

Een heerlijke fruitsoort. Let alleen wel op als je medicatie neemt. Die combinatie kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid zoals acuut nierfalen, ademhalingsfalen, maag- en darmbloedingen, niertoxiteit en zelfs tot de dood.

Pompelmoes

14. Babywortels: watergehalte 90,4 procent

Babywortels zouden uit nog net iets meer water bestaan dan grote wortels. Bovendien zijn ze superhandig om mee te nemen en heerlijk bij wat hummus of guacamole.

Babywortel

15. Cantaloupe: watergehalte 90,2 procent

Deze sappige meloensoort is erg laag in calorieën en heeft een grote voedingswaarde. Zo bevat een kwart slechts 50 calorieën, maar levert hij je wel 100 procent van je dagelijkse hoeveelheid vitamine A en C.

Cantaloupe