1. Gegrilde watermeloensalade

Heb jij al eens de combinatie watermeloen en feta geprobeerd? Nee? Dan wordt dat hoog tijd. In dit recept voor een watermeloensalade gril je de watermeloen en eet je 'm met feta, munt, waterkers en een klein scheutje olijfolie. Je zult verbaasd zijn hoe zo iets simpels, zó lekker kan zijn. 

Miniatuur

2. Maaltijd-wraps met kip, avocado en yoghurt-knoflooksaus

Wraps kan je natuurlijk vullen met alle ingrediënten die je maar kunt bedenken, maar wij hebben echt een heerlijk optie voor je: met kip, avocado en een yoghurtknoflooksaus om het af te maken.

Maaltijd-wraps met kip, avocado en yoghurt-knoflooksaus

3. Johnny cakes met kaas

Deze lekkere Johnny cakes mogen natuurlijk niet ontbreken op een zomerse picknick. Je kunt ze met van alles vullen maar alleen met kaas is eigenlijk het lekkerst. Neem mee in folie om de kaas nog beter te laten smelten.

Johnny cakes met kaas

4. Gazpacho met oude kaas

De Spanjaarden zijn er gek op, hun koude soepje vol met verschillende groenten. En geef ze eens ongelijk. Gazpacho is makkelijk om te maken, makkelijk mee te nemen (gewoon, in een lege (thermos)fles) en heerlijk verkoelend op een warme zomerse dag. 

Miniatuurvoorbeeld

5. Quiche

Het leuke van quiche is dat je 'm lekker warm kan eten, maar dat hij wat kouder ook gewoon heel lekker is. Daarom nemen we quiche ook mee op onze zomerse picknick.

Miniatuur

6. Zomerse smoothie met mango en banaan

Voetjes in het gras, zon in het gezicht, ogen dicht en neem langzaam een slokje van je zelfgemaakte smoothie met mango en banaan. Tropisch genieten, gewoon in ons eigen, mooie Nederland. 

Miniatuur

7. Pulled beef wraps met avocado, koriander en zure room

Pulled beef van eigengemaakte stooflappen in een wrap met bonen, avocado en zure room. Rol de wraps strak op in aluminiumfolie of plasticfolie en ze zijn helemaal good to go

Miniatuur

8. Rijstnoedels

Een salade van rijstnoedels vult én kan koud meegenomen worden naar het park. Houd de kokosdressing apart en serveer als laatste over de noedelsalade. Zo houd je de smaken extra vers. 

Miniatuur

9. Dé ultieme pastasalade met tonijn

Een pastasalade met tonijn, krokante croutons en uienpickles mag niet ontbreken in jouw picknickmand. De kappertjes en chili-olie geven een heerlijke kick aan de salade. 

Miniatuur

10. Spaanse tortilla met chorizo

Een klassiek gerecht uit Spanje. Het leuke aan de Spaanse tortilla is dat je hem zowel warm als koud kan eten. En... even tussen ons: wij eten hem liever koud - dan komen de smaken van de ui en het ei meer naar voren. Inpakken dus.

Miniatuur

11. Rijstvelrolletjes met garnalen, mango en kip

Wist je dat er naast de gefrituurde loempia's met zoetzure saus ook koude loempia's bestaan? Deze maak je door rijstvellen kort te weken in water en te vullen met groenten, vlees of vis. Neem de sauzen apart mee in bakjes. 

Rijstvelrolletjes met garnalen, mango, kip en biet

12. Vegetarische rendang met verse korianderpita’s en radijssalade

Rendang vegetarisch? Het kan. Onze vegeterische rendang pita's zijn gemaakt van oesterzwammen en witte kool. Even inrollen in aluminiumfolie en klaar om mee te nemen. 

Miniatuur

13. Falafelsandwich met tahindressing

Wat is er zomerser dan een heerlijke falafelsandwich met tahindressing? Tahin maak je gemakkelijk door sesampasta te mengen met citroensap en koud water. Rol de pita's met falafel op in folie, bewaar de tahindressing apart. Optioneel: srirachasaus voor pit. 

Miniatuur

14. Taco's en salsa's

Taco's naar het park? Natuurlijk! Taco's zijn namelijk perfect om te delen en je kunt er alle kanten mee op. Maak gerust meerdere varianten zoals een heerlijke taco met kip of een lichtzoetige versie met garnalen. Meenemen maar. 

Taco's en salsa's

15. Bánh mì met kip en paté

Bánh mì is een Vietnamese baguette die lichter is dan de Europese variant. Traditioneel wordt de baguette belegd met een mix van vlees of schaaldieren en groenten in zuur. Wij delen het recept voor een fris-zure Vietnamese baguette met kip en paté.

Banh Mi met kip en paté