De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Banh Mi met kip en paté

Deze goedgevulde Bánh Mì van Perry uit de Brigade moet je echt eens proberen! De romige paté zal je nog vaak naar gaan verlangen.

30 min. voorbereidingstijd
25 min. oventijd
Direct naar recept
Banh Mi met kip en paté

Een recept van

Perry de Man

Perry de Man Brigade

"Waneer je kip eet, is het eigenlijk het beste om er zoveel mogelijk van te gebruiken. Dat doe je in recepten als een Bánh Mì. In mijn versie gebruik je kippendijen en de levertjes waar je een paté van maakt."

Bereidingswijze

Kippenleverpâté

  1. Pel de sjalot en knoflook en snijd in stukken. 

  2. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de sjalot en knoflook zachtjes aan totdat ze glazig zijn. 

  3. Voeg de kippenlever toe en bak deze op middelhoog vuur circa 4 minuten tot ze bijna gaar zijn. Voeg de vissaus, maggi, zout en peper toe. Laat dit nog 2 minuten bakken/stoven.

    De kippenlevers moeten niet helemaal doorbakken zijn voor een paté. Anders wordt je paté een stuk minder smeuïg.

  4. Pureer het mengsel in een keukenmachine en voeg de boter toe totdat je een gladde pâté hebt. Laat de pâté goed afkoelen in de koelkast voordat je het gebruikt.

Geroosterde kip

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Ontbeen de kippendijen en wrijf de kippendijen in met olie, vijfkruidenpoeder, geperste knoflook, honing, hoisin, soja, zout en peper.

  3. Leg de kip op een bakplaat en rooster deze in de oven voor 25 minuten, totdat het vel mooi krokant is en de kip volledig gaar is. 

  4. Haal de kip uit de oven en laat hem iets afkoelen. Snijd mooie dikke plakken en zet apart.

Bánh mì

  1. Snijd de wortel, daikon en de komkommer in repen en maak aan met de azijn. 

  2. Snijd de rode peper in ringen. 

  3. Snijd de baguettes doormidden en verwarm ze kort in de oven of in een broodrooster.

  4. Smeer een laag mayonaise op de binnenkant van de baguettes. Smeer daarna de kippenleverpâté op de onderste helft van het broodje.

  5. Beleg het broodje met een royale hoeveelheid kip, wat van de ingelegde wortel, daikon en komkommer. Garneer met verse koriander en een beetje peper voor extra pit. Voeg maggi toe naar smaak. Serveer direct.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.