- Laat het gehakt op kamertemperatuur komen.
Bolognesesaus
- Schil de wortel en de bleekselderij. Verwijder de uiteindes van de courgette.
- Rasp de wortel, bleekselderij en de courgette.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een grote koekenpan.
- Fruit de ui, knoflook en spekblokjes
- Voeg de wortel, bleekselderij en courgette toe en bak circa 2 minuten.
- Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak circa 10 minuten mee. Blijf regelmatig roeren.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de bouillon in de pan.
- Snijd de tomaten in vieren.
- Voeg de tomaten en een scheut heet water toe zodra het gehakt bijna droog gekookt is.
- Kook de saus circa 20 minuten op laag vuur en voeg heet water toe wanneer de saus te dik wordt.
Pasta
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Giet de pasta af, en meng deze door de saus.
- Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.
Vind hier andere lekkere hoofdgerechten!
0 reacties