Stappenplan
-
Snijd de vis in stukken. Snijd de bieslook. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de vrucht uit. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
-
Maal de vis in de keukenmachine met het eiwit, een derde van de bieslook, de citroenrasp, de knoflook, zout en peper. Zet even in de koelkast om op te stijven.
-
Schil de knolselderij en wortel en snijd in mooie reepjes, evt. met de keukenmachine. Voeg er citroensap aan toe en laat even trekken.
-
Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede diep bord en het paneermeel in een derde.
-
Vorm 4 platte ronde schijven van het vismengsel en haal ze een voor een eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Duw het broodkruim even goed aan.
-
Verhit een laagje olie in een koekenpan tot de olie goed heet is. Bak de visburgers om en om goudbruin en gaar in 6-8 minuten.
-
Meng intussen de mayonaise, de crème fraîche, de rest van de bieslook en wat zout door de groentereepjes. Zet de remoulade apart.
-
Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de helften in de grillpan of in een broodrooster.
-
Beleg de broodjes met de wortel-knolselderijremoulade en leg hierop de crispy visburgers. Maak af met een beetje zout en een kneepje citroensap.
2 reacties
Goede vraag! In de ingredientenlijst staan 2 eieren. Van het eerste ei gebruik je het eiwit om toe te voegen aan vismengel. Het tweede ei gebruik je in het geheel om te paneren. Dus dat betekent dat je een dooier overhoudt. Om verspilling te voorkomen zou je die dooier kunnen mengen met het ei dat je gebruikt voor het paneren.
Groeten,
Team-24Kitchen