De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crispy visburgers met wortel-knolselderij-remoulade

Zelf visburgers maken is supermakkelijk en ook ontzettend lekker. Bekijk hier het recept.

30 min voorbereidingstijd
Crispy fish burgers met wortelknolselderijremoulade

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

"Vroeger vond ik het heerlijk als we thuis vissticks aten. Deze burger is de luxe versie daarvan. Enorm lekker en heel makkelijk om te maken."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de vis in stukken. Snijd de bieslook. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de vrucht uit. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.

  2. Maal de vis in de keukenmachine met het eiwit, een derde van de bieslook, de citroenrasp, de knoflook, zout en peper. Zet even in de koelkast om op te stijven.  

  3. Schil de knolselderij en wortel en snijd in mooie reepjes, evt. met de keukenmachine. Voeg er citroensap aan toe en laat even trekken.  

  4. Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede diep bord en het paneermeel in een derde.

  5. Vorm 4 platte ronde schijven van het vismengsel en haal ze een voor een eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Duw het broodkruim even goed aan.

  6. Verhit een laagje olie in een koekenpan tot de olie goed heet is. Bak de visburgers om en om goudbruin en gaar in 6-8 minuten.

  7. Meng intussen de mayonaise, de crème fraîche, de rest van de bieslook en wat zout door de groentereepjes. Zet de remoulade apart.

  8. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de helften in de grillpan of in een broodrooster.

  9. Beleg de broodjes met de wortel-knolselderijremoulade en leg hierop de crispy visburgers. Maak af met een beetje zout en een kneepje citroensap. 

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Lijkt me heerlijk en wil deze wel gaan maken maar heb nog een vraag. Moeten de eieren gescheiden worden, het wit bij de vis en het geel gebruiken om te paneren of is er extra eiwit nodig voor bij de vis en staat die niet bij de ingrediënten?
Corine Hermans
01-05-2024
Hi Corine,

Goede vraag! In de ingredientenlijst staan 2 eieren. Van het eerste ei gebruik je het eiwit om toe te voegen aan vismengel. Het tweede ei gebruik je in het geheel om te paneren. Dus dat betekent dat je een dooier overhoudt. Om verspilling te voorkomen zou je die dooier kunnen mengen met het ei dat je gebruikt voor het paneren.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
02-05-2024

Ook lekker