Italiaanse visstoof met cannellinibonen
-
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm een goede scheut olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook en ui totdat ze glazig zijn.
-
Schil de winterpenen en bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Doe in de pan en fruit circa 3 minuten mee.
-
Snijd de salie en de steeltjes van de bladpeterselie fijn en doe in de pan.
-
Voeg de wijn, bliktomaten en groentebouillon toe aan de pan en laat circa 5 minuten inkoken. Laat de bonen uitlekken en voeg toe.
-
Strooi een snufje zout over de huid van de vis. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de schelvisfilet circa 6 minuten op de huid totdat deze knapperig is.
-
Leg de vis met de huid naar boven in de stoof en laat het vlees nog circa 2 minuten meegaren in de stoof. Pluk ondertussen de peterselieblaadjes.
-
Garneer de stoof met de blaadjes bladpeterselie en een scheutje olijfolie. Serveer in een diep bord.
0 reacties