Voorbereiding
-
Maak het kruidenkapje voor op de schol. Hak de peterselie, basilicum en kappertjes heel fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg de zachte boter toe en meng dit mee. Meng vervolgens het broodkruim mee. Breng dit op smaak met peper en zout en rasp van een halve citroen.
-
Leg de scholfilets op een ovenschaal die is ingevet met wat zonnebloemolie. Bedek elke scholfilet met een kruidenkapje. Dek de ovenschaal af en zet de schaal in de vriezer. Zet de schaal de avond van tevoren in de koelkast om te ontdooien.
-
Snijd de prei in dunne ringen en was ze. Bewaar de helft van de preiringen in een afsluitbaar bakje, gekoeld, voor bij de gebakken spinazie.
Fruit de andere helft van de preiringen in de olijfolie in een diepe pan. -
Giet de groentebouillon erbij zodra de prei zacht wordt. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en kook het in 10-12 minuten gaar. Giet de parelcouscous af. Bewaar de gekookte parelcouscous met prei in een afgedekte bak in de koelkast.
Afmaken
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bovenwarmtegrill aan. Grill de schol ongeveer 10 minuten in de oven.
-
Verhit olijfolie in een ruime pan. Bak handje voor handje de spinazie en de overige preiringen. Snijd de knoflook en bak deze kort mee. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Schep de gebakken spinazie en prei in een zeef en duw met een lepel het vocht uit de spinazie.
-
Maak 8 bosuitjes schoon. Stoof ze in een brede pan met een scheutje water, peper en zout, op laag vuur gaar.
-
Bak ondertussen de parelcouscous op in een ruime bakpan met wat olijfolie. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg ze samen met de zongedroogde tomaten toe aan de gebakken couscous. Voeg daarna de gebakken spinazie en prei toe aan de parelcouscous.
-
Serveer de schol op de parelcouscous met spinazie. Lekker met de gestoofde bosui bovenop en wat extra olijfolie rondom en een plakje citroen.
0 reacties