Zeebaars en papillotte
-
Verwarm de oven voor tot 180°C. Rasp de gember en knoflook fijn. Snijd de citroengras fijn. Snijd de limoen en peper in plakjes.
-
Leg de zeebaars op een groot stuk bakpapier op een bakplaat. Maak een marinade van de geraspte gember, knoflook, citroengras en sesamolie. Wrijf de vis aan de buiten- en binnenkant in met de marinade.
-
Vul de buikholte van de zeebaars met de kaffir-limoenblaadjes, koriander en plakjes limoen. Verdeel de rode peper en kokosmelk over de vis en breng op smaak met zout en peper.
-
Vouw het bakpapier goed dicht om de zeebaars. Rooster de vis voor 20-25 minuten in het midden van de oven.
Kokosrijst
-
Snijd de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook voor 8 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee.
-
Giet de kokosmelk en water bij de pan en breng aan de kook op matig vuur met de deksel op de pan. Verlaag het vuur en laat de rijst zachtjes koken tot al het vocht verdampt is en de rijst gaar is.
-
Serveer de zeebaars op een grote schaal in het midden van de tafel met de kokosrijst ernaast.
0 reacties