Boterkoek
Stap 1:
Mix de boter in de keukenmachine of met een mixer tot deze helemaal glad en romig is. Voeg de suiker, citroenrasp, zout en basterdsuiker toe en mix door. Voeg het ei toe tot meng tot deze helemaal is opgenomen.
Stap 2:
Zeef de bloem en het cacaopoeder voeg deze toe aan het botermengsel. Mix tot een samenhangend deeg.
Stap 3:
Wikkel het deeg in folie en leg in de koelkast tot gebruik.
Amandelspijs
Doe de amandelmeel in de mengkom van je keukenmachine en voeg hier de fijne kristalsuiker aan toe. Rasp de schil van een citroen boven de mengkom en voeg ook het ei toe. Laat de keukenmachine draaien tot alles goed is gemengd en het amandelspijs begint te plakken. Kneed het amandelspijs even met je vingers om te controleren of het nu makkelijk kneedbaar is, meng anders nog even kort door.
Afwerking
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
Stap 2:
Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht.
Stap 3:
Steek vier rondjes uit met behulp van de vormpjes. Bewaar het overblijvende deeg. Leg de vier rondjes deeg elk in een bakvormpje en druk goed in de randjes aan.
Stap 4:
Verdeel de hazelnootpasta over de bodems. Verdeel het amandelspijs over deze laag en zorg dat de bovenkant mooi egaal en plat is. Druk hier wat choco chips in en zorg dat deze niet uitsteken.
Stap 5:
Rol het resterende deeg opnieuw uit op een bebloemd aanrecht. Steek 4 rondjes uit voor de bovenkant. Leg deze op de bakvormpjes en druk goed aan bij de zijkanten. Decoreer met de amandelen en bestrijk met ei.
Stap 6:
Bak de gevulde boterkoeken op een bakplaat in 20–25 minuten goudbruin in de oven.
0 reacties