De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vitello tonnato

Vitello tonnato is zo'n typisch lekker Italiaans voorgerecht: simpel, snel en bomvol smaak. Maakt het thuis met het recept van 24Kitchen-chef Hugo!

15 min (voor)bereidingstijd
vitello tonnato op een bord

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

"Vitello Tonnato geef ik altijd nét iets extra's geven door de kappertjes eventjes te frituren in de koekenpan. Zo lekker!"

Bereidingswijze

Tonnato-saus

  1. Laat de tonijn uitlekken.

  2. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus.

  3. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Vitello

  1. Verdeel de plakjes kalfsfricandeau over de borden. Smeer een laagje tonnato-saus op het vlees.

  2. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en (gefrituurde) kappertjes en breng op smaak met peper.

Wat is vitello tonnato?

Een heerlijk Italiaanse voorgerecht gemaakt van dunne plakken gesneden kalfsvlees (fricandeau) met een romige tonijnmayonaise. Kun jij het weerstaan om je bord niet helemaal leeg te schrapen? Maken dit recept!

vitello tonnato op een bord

Kan ik vitello tonnato bewaren?

Goed afgedekt kun je zowel de tonnato-saus als het vlees, goed afgedekt, 2-3 dagen bewaren in de koelkast.

restjes kliekjes

Kan ik vitello tonnato van tevoren maken?

De tonijnmayonaise voor vitello tonnato kun je een dag van te voren maken. Sterker nog: dit komt de smaak alleen maar ten goede. Ideale om van te voren te preppen dus.

Miniatuurvoorbeeld

Wat te drinken bij vitello tonnato?

Wijn, wijn en nog eens wijn! Wat dan precies? Een pinot grigio, verdicchio of chardonnay uit Italië past er perfect bij. Drink je liever rood? Kies dan voor een licht gekoelde valpolicella.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Dit is echt een top recept, hoe vaak ik dit maak, oké op feestjes, meenemen. Het is zo makkelijk! Ik was vergeten dat ooit in het jaar 2000 een snijmachine voor vlees gekregen had bij mijn pannen. Vorig jaar Kerst 2023 het vlees gesneden (van de slager) de machine vond ik eng om te gebruiken. De saus maak ik nog wel eens gewoon om te dippen en in t weekend op zondag (als er over is) op een broodje of volkoren boterham uit t broodrooster.
Ik hoor zooooo vaak ‘huh! Is het zo makkelijk?’ YEP! En goedkoper (natuurlijk)
Roze Eppinga
18-10-2024

Ook lekker