De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

taco's en salsa's

Taco's en salsa's zijn het ultieme shared dining gerecht. Hugo en Pien delen hun recept in de Brigade

60 min voorbereidingstijd
Taco's en salsa's

Een recept van

  • Hugo Kennis

    Hugo Kennis de Brigade
  • Pien Wekking

    Pienlaathaaretenzien 24Kitchen de brigade

"Samen delen maakt alles leuker! Daarom delen wij ons recept voor maar liefst 2 verschillende taco's. Een frisse variant met kip en een lichtzoetige met garnalen."

Bereidingswijze

Zelfgemaakte maistortilla’s

  1. Meng in een kom de ingrediënten voor het tortilladeeg. Kneed 2 minuten. 

  2. Maak steeds een balletje van het deeg ter grootte van een golfbal of kleiner afhankelijk van de maat van je tortillapers.

  3. Leg een stuk slagersfolie op de pers, leg het deegballetje erop. Dek af met een tweede stuk folie. Dit voorkomt het plakken aan de pers.

  4. Pers een platte tortilla. 

  5. Verhit een koekenpan en bak hierin de tortilla’s lichtbruin en gaar.

  6. Bewaar ze tussen een schone doek, zodat ze zacht en warm blijven.

    Niet zoveel tijd? Gebruik dan kant-en-klare maistortilla's om dit recept te maken. 

Taco's met kip en koriandersalsa

  1. Snijd de stelen van de koriander. Halveer één sjalot.

    Als je geen koriander lust, laat het dan achterwege. Vervang het dan door bijvoorbeeld bieslook, basilicum of munt.

  2. Doe de kip, sjalot, korianderstelen met zout en peper in een pan. Overgiet met water zodat de kip onderstaat. Breng tegen de kook aan en pocheer de kip in 10-15 minuten gaar.

  3. Pel en snipper 2 sjalotten fijn. Hak de korianderblaadjes grof. Doe in een kom, rasp de helft van de limoen erboven en breng op smaak met zout en limoensap. Zet de koriandersalsa apart tot gebruik.

  4. Haal de kip uit de pan en bewaar de bouillon. Pluk de kip. Pel en snipper de laatste sjalot.

  5. Verhit een scheut olie in een andere koekenpan en fruit de sjalot 2-3 minuten. Voeg de geplukte kip, chipotle en bonen toe en bak 2-3 minuten. Voeg evt. nog een scheut van de kippenbouillon toe.

  6. Vul de taco’s met de kip en de koriandersalsa. Of zet op tafel met de kip en salsa erbij, zodat iedereen zelf taco’s kan vullen.

Taco's met garnalen en ananassalsa

  1. Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in superkleine blokjes.

  2. Pel en snipper de rode ui. Snijd de koriander fijn. Snijd de ingelegde jalapeño fijn.

  3. Meng de ananas, ui, ingelegde jalapeño en breng op smaak met limoensap en zout. Houd evt. de koriander apart. Zet de ananassalsa weg tot gebruik.

  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen met de knoflook en rode jalapeño voor 2-3 minuten.

    Om erachter te komen of de peper heet is, snijd je eerst het kontje van de peper af. Dan knijp je het tussen je vingers en leg je het op je tong om te proeven. Het puntje is namelijk het minst hete stukje van de peper. Als het puntje niet te heet is kun je de rest opsnijden. Is het wel te heet dan haal je de zaadlijsten en de zaadjes eruit.

  5. Strooi de kokos over de garnalen. Bak nog een minuut en haal uit de pan.

  6. Vul de taco’s met de garnalen, ananassalsa, sourc ream en sla. Of zet op tafel zodat iedereen zelf taco’s kan vullen.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker