TV gids
-
Gordon Ramsay: Uncharted 3 (nu op tv)
Chef-kok Ramsay gaat naar de Smoky Mountains. Hij daalt een gevaarlijke waterval af, kajakt door wild water en trekt diep het bos in op zoek naar de lekkerste ingrediënten van dit machtige gebergte.
-
Michel Roux's French Country Cooking: Provence Masterclass (nu op tv)
Michel bereidt een uitgebreide zondagse lunch van in zout gebakken kip voor vrienden en familie.
-
Ainsley's Fantastic Flavours (nu op tv)
Ainsley Harriott verkent het enorme scala aan smaken - zowel hartig als zoet - die afkomstig zijn van kaas, en hij krijgt gezelschap van chef-kok Sam Holland en speciale gast Donna Preston. Hij maakt mini baskische cheesecakes met sinaasappelcompote.
-
Dish is Europe (nu op tv)
We verkennen de stad Athene en het beste eten dat deze stad te bieden heeft. In deze aflevering verwent Miljuschka zichzelf met een heerlijk ontbijt vol met zoetigheden, genieten we van het ultieme diner en ontmoeten we een local voor geweldige inzichten. En verder leert Miljuschka alles over feta, het maken van bougatsa, Griekse yoghurt en souvlaki. En Miljuschka bezoekt ook nog een halloween-restaurant en een prachtig restaurant aan zee.
-
Dish is Europe (nu op tv)
Miljuschka is in de stad van de liefde, Parijs. En welke bijzonderheden zijn er in Parijs te ontdekken? In deze aflevering: een XXL-croissant, de making-of van een Paris Brest, een geheime bar, een geweldige winkel met kookgerei, fruitijs en een vlammende crêpe suzette.
-
24Kitchen Feestdagen met Rudolph (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 13Maak jij tijdens de feestdagen ook optimaal gebruik van het gourmetstel? Rudolph heeft een aantal heerlijke recepten die ieder pannetje omtovert tot een gerecht. Hij maakt o.a. aardappelrösti’s, persillade voor vlees en vis en dillepannenkoekjes met gerookte zalm.
-
Rudolphs Winterklassiekers (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 5Hutspot, wie is er niet groot mee geworden? Je kunt gaan voor de klassieke versie. Maar wedden dat deze variant met pompoen je ook bijzonder lekker zal gaan smaken? En mocht je geen liefhebber zijn van spruitjes, dan daagt Rudolph je uit om dit recept toch zeker eens te gaan maken.
-
Snel met Miljuschka Frisse Start (nu op tv)Seizoen 2| Aflevering 2Vandaag maakt Miljuschka 2 simpele recepten, maar bomvol vitaminen. Ze maakt een kleurige couscous salade met feta, citrus, cashew, spinazie, korianderzaad. En ze maakt een romige geroosterde bloemkool pasta, maar gezond.
-
Wat Eten We Vandaag? (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 121Het wordt voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Elke dag zie je de lekkerste recepten voorbij komen. Aan inspiratie geen gebrek.
-
X-Masterclasses with Hans van Wolde 1 (nu op tv)
Chef-kok Hans van Wolde, bekend van Michelinsterrenrestaurant Beluga loves you in Maastricht, gaat de kijkers helpen om ze een culinair onbezorgde kerst te bezorgen. In deze aflevering: Kip knolselderij.
-
Wokking Lekker (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 14Danny Jansen geeft slimme kooktips en laat je zien wat je allemaal met een wok kunt maken. Ook deelt hij zijn beste wokgrappen! In deze aflevering: Pittige vega wok.
-
Remarkable Places to Eat (nu op tv)
Chris Bavin neemt Fred mee naar New Forest om te zien hoe lokale restaurants verse producten gebruiken om gerechten van topkwaliteit te maken, zoals pannage-varkensvlees, gerookte beekforel-paté en varkenspastei.
-
Eva Longoria: Searching for Spain (nu op tv)
De gastronomie van Madrid werd ooit gedomineerd door de Franse keuken, maar staat nu op eigen benen. Eva begint haar culinaire reis bij één van Madrids oudste restaurants, Lhardy.
-
In the Spirit with Lindsay & Curtis (nu op tv)
Chef-kok Curtis Stone en zijn vrouw, actrice Lindsay Price-Stone, geven samen fantastische etentjes. Ze gaan met beroemdheden aan tafel voor intieme gesprekken en heerlijk eten.
-
SOS Piet XL (nu op tv)
Nancy, bekend als het snijwonder van Kaprijke, heeft haar gamba's graag sappig en heet. In haar eentje is dat nog niet gelukt, maar als Piet haar komt helpen, lukt het misschien toch om er een heerlijk recept van te maken. Sergio eet dan weer liever mosselen, maar zijn looksaus smaakt naar niets. Gelukkig is Piet er met extra grote mosselen om zijn gerecht te perfectioneren.
-
Food Trail: South Africa (nu op tv)
Warren verkent de Boschendal Wine Estate is in de Franschhoek-vallei. Hij rijdt met een tram door de wijngaarden, en hij maakt heerlijke lamsschenkel en jam met wijn voor bij scones.
-
Food Trail: South Africa (nu op tv)
Warren bezoekt de wijnboerderij Newton Johnson in de stad Hermanus, en combineert hun populairste drank met eten uit hun restaurant. Dan gaat hij foerageren met een kok met Michelin-sterren.
-
Wat Eten We Vandaag? (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 121Het wordt voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Elke dag zie je de lekkerste recepten voorbij komen. Aan inspiratie geen gebrek.
-
24Kitchen Feestdagen met Rudolph (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 17Rudolph maakt allerlei lekkernijen speciaal voor oudjaarsavond. Hij maakt een champagne taart, hartige Italiaanse oliebollen en hij maakt Rudolph’s ultieme oliebollen.
-
24Kitchen Feestdagen met Rudolph (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 18Oudjaarsavond is ook uitermate geschikt voor een buffet met lekker eten en verschillende hapjes. Rudolph maakt een koude feestschotel, tonijntartaar met avocado-crème, saucijzenbroodjes en een feestelijke fruitboom.
-
Rudolphs Winterklassiekers (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 1Gehaktballen zoals de moeder van Rudolph ze altijd maakte. Ouderwets lekker en met een vleugje pit. Samen met gestoofde rode kool en een crunchy aardappelpuree is dit een echte winter klassieker.
-
Rudolphs Winterklassiekers (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 2Vroeger was het feest bij Rudolph thuis als er erwtensoep op tafel kwam. Want daarna volgde er pannenkoeken. In deze aflevering geeft Rudolph een smakelijke twist aan deze oer-Hollandse gerechten.
-
Wat Eten We Vandaag? (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 118Het wordt voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Elke dag zie je de lekkerste recepten voorbij komen. Aan inspiratie geen gebrek.
-
Great British Menu (nu op tv)
Deze week moet het zuidwesten laten zien wat ze in huis hebben. Joe’s voorgerecht is op The Beatles geïnspireerd. My Octopus’s Garden is een combinatie van zeevruchten met kaas.
-
Great British Menu (nu op tv)
Emily’s gerecht is geïnspireerd op David Bowie en Britse culinaire helden. Ze gebruikt Cornish eendenvlees van een lokale verkoper.
-
Jamie's Great Italian Escape (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 1De chef begint zijn reis naar Italië. Vanuit Frankrijk rijdt Jamie zijn camper helemaal naar Palermo, waar hij leert hoe je street food bereidt.
-
24Kitchen Feestdagen met Rudolph (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 19Na al het overdadige eten is het nu weer tijd om op de gezonde tour te gaan. Daarom komt Rudolph met gezonde, caloriearme gerechten. Hij maakt o.a. een groente-kapsalon, een groente lasagne en piperade met chorizo.
-
Rudolphs Winterklassiekers (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 3Een pan die urenlang staat te pruttelen, heerlijke geuren die zich door het huis verspreiden, in de winter is het weer de hoogste tijd voor stoofpotjes. Één van Rudolph’s lievelingsrecepten? Deze hartverwarmende Vlaamse kippenstoofpot.
-
Mary's Kitchen Crush (nu op tv)
Geroosterd varkensvlees en aardappelen met Parmezaanse kaas staan op het menu als Mary een feestmaaltijd bereidt door kliekjes van de feestdagen te gebruiken voor haar favoriete neven en nichten.
-
Dagelijkse Kost (nu op tv)
Vandaag staat er een kruidige groentecurry op het menu. Tjokvol verse groenten, boordevol smaak en eigenlijk heel erg makkelijk om te maken. Dankzij dit winterse one-pot wonder neem je alle nodige vitamientjes op om de drukke feestdagen definitief te verteren.
-
Wat Eten We Vandaag? (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 118Het wordt voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Elke dag zie je de lekkerste recepten voorbij komen. Aan inspiratie geen gebrek.
-
X-Masterclasses with Hans van Wolde 1 (nu op tv)
Chef-kok Hans van Wolde, bekend van Michelinsterrenrestaurant Beluga loves you in Maastricht, gaat de kijkers helpen om ze een culinair onbezorgde kerst te bezorgen. In deze aflevering: drie bereidingen van walnoot met Peruaanse munt.
-
In the Spirit with Lindsay & Curtis (nu op tv)
Chef-kok Curtis Stone en zijn vrouw, actrice Lindsay Price-Stone, geven samen fantastische etentjes. Ze gaan met beroemdheden aan tafel voor intieme gesprekken en heerlijk eten.
-
SOS Piet XL (nu op tv)
Speciaal voor oudejaarsavond heeft Piet een assortiment aan lekkere gerechten samengesteld. VTM-weerman Frank Duboccage waagt zich weleens aan een chocomousse voor zijn dochters, maar het resultaat lijkt altijd meer op chocopasta. Freek wil dan weer mini-loempia's maken, maar zelfs voor ze in de friteuse gaan, loopt het al mis.
-
Miljuschka Masterclass Kerst Editie (nu op tv)
Wil jij ook een stressvrije kerst? Miljuschka neemt je mee en laat je stap voor stap zien hoe jij eenvoudig jouw ultieme kerstmenu kan samenstellen. Met prachtige vlees en vis gerechten, snelle voorgerechten en showstoppers van desserts. Van makkelijk tot uitdagend en in je eigen tijd en tempo.
-
Wokking Lekker (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 15Danny Jansen geeft slimme kooktips en laat je zien wat je allemaal met een wok kunt maken. Ook deelt hij zijn beste wokgrappen! In deze aflevering: Zalm curry wok.
-
Food Trail: South Africa (nu op tv)
Warren verkent de Boschendal Wine Estate is in de Franschhoek-vallei. Hij rijdt met een tram door de wijngaarden, en hij maakt heerlijke lamsschenkel en jam met wijn voor bij scones.
-
Food Trail: South Africa (nu op tv)
Warren bezoekt de wijnboerderij Newton Johnson in de stad Hermanus, en combineert hun populairste drank met eten uit hun restaurant. Dan gaat hij foerageren met een kok met Michelin-sterren.
-
Cross Country Cake Off (nu op tv)
De zes beste taartenbakkers van Canada gaan samen naar de keuken en nemen het tegen elkaar op om te zien wie er met de winst vandoor gaat.
-
James Martin's Spanish Adventure (nu op tv)
James gaat naar Vigo, de grootste vissershaven van Europa. Hij proeft Galicische octopus en bezoekt een Furancho. Hij maakt vis in mojo-saus, vissoep en platbrood met zeevruchten.
-
Gordon Ramsay's Food Stars (nu op tv)
De drie deelnemers strijden om 250.000 dollar aan investeringen. Eerdere deelnemers keren terug om elk van de finalisten te helpen een lege ruimte om te toveren in een pop-up-evenement.
-
Jamie Cooks Italy (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 1Jamie wil z'n liefde voor Italië delen met z'n beste en zeer toegankelijke recepten voor spaghetti carbonara, kip, gevulde focaccia, schotels met risotto en bloemkool en limoncello-tiramisu.
-
Jamie´s Comfort Food (nu op tv)Seizoen 1| Aflevering 1Christian, DJ BBQ, bezoekt Jamie wanneer hij zijn ultieme burger en zijn recept voor zijn geheime saus onthult.