Zweedse zalmquiche

66
Gemiddeld
Zweedse zalmquiche

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 150 g boter
  • 300 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 mespuntje zout

Vulling

  • 625 g zalmfilet
  • 0.5 bosje dille
  • 1 grote aardappel
  • 2 augurken
  • 125 g Hollandse garnalen
  • 2 el kappertjes
  • 8 eieren
  • 400 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte kaas

Garnering

  • 250 ml slagroom
  • 2 tl mierikswortelpasta
  • 1 el foreleitjes
  • 2 takjes dille

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • springvorm van 24 cm doorsnede

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd
Deeg
Kneed de boter, bloem, eieren en het zout tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Prik de bodem in met een vork.

Vulling
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd de zalm in gelijke blokjes. Hak de dille. Schil en snijd de aardappel in gelijke stukjes. Snijd de augurken in blokjes en meng met de zalm, de garnalen en de kappertjes. Klop de eieren los, meng met de crème fraîche en geraspte kaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het zalmmengsel in de springvorm en giet er het eimengsel over. Bak de quiche in 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.

Garnering
Klop de slagroom samen met de mierikswortelpasta en een beetje zout en versgemalen peper stijf. Schep in een spuitzak met kartelmond. Spuit rozetten slagroom op de quiche en verdeel de foreleitjes eroverheen. Garneer met dille.
Zweedse zalmquiche
Geef je waardering
66