De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zweedse zalmquiche

90 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Zweedse zalmquiche

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Kneed de boter, bloem, eieren en het zout tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Prik de bodem in met een vork.

Vulling
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd de zalm in gelijke blokjes. Hak de dille. Schil en snijd de aardappel in gelijke stukjes. Snijd de augurken in blokjes en meng met de zalm, de garnalen en de kappertjes. Klop de eieren los, meng met de crème fraîche en geraspte kaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het zalmmengsel in de springvorm en giet er het eimengsel over. Bak de quiche in 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.

Garnering
Klop de slagroom samen met de mierikswortelpasta en een beetje zout en versgemalen peper stijf. Schep in een spuitzak met kartelmond. Spuit rozetten slagroom op de quiche en verdeel de foreleitjes eroverheen. Garneer met dille.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker