Zwanensoezen

21
Makkelijk

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Soezenbeslag
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem er met een spatel door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt.

Haal de pan van het vuur en roer de eieren er stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Verdeel het beslag over beide spuitzakken.
Spuit met de gekartelde spuit 10 streepjes van 10 centimeter (dit zijn de lijfjes) en met de kleine gladde spuit 10 keer het cijfer 2 op een met bakpapier beklede bakplaat.
(Dit zijn de zwanenhalsjes)

Bak de zwanenhalzen in circa 10 minuten en de lijfjes in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Zet de oven uit en laat de soezen, zonder de oven te openen, afkoelen in de oven.


Frambozencoulis
Breng de frambozenpuree met suiker en water aan de kook. Kook even door en pureer tot een coulis.

Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met kartelspuitmondje. Schenk de frambozencoulis in een diep bord of diepe schaal. Snijd de streepsoezen in de lengte door. Snijd het kapjes in de lengte door. Schep een bol ijs en zet deze op de onderkant, bespuit met slagroom en zet daar de 2 helften tegen zodat er een soort vleugels ontstaan. Zet de 2-vorm in het midden van de bol ijs, dat is de hals en kop van de zwaan. Plak zo nodig met de slagroom. Zet de zwanen in de coulis en dan heb je een zwanenmeer.

Thema: mooiste taarten

Ingredienten

10
Porties

Soezenbeslag

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 4 medium eieren
  • zout

Frambozencoulis

  • 500 g frambozenpuree
  • 100 g suiker
  • 3 el water

Garneren

  • 200 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 4 bollen vanille-ijs

Extra nodig

  • bakplaat
  • bakpapier
  • 2 spuitzakken
  • kartelspuitmondje
  • kleine gladde spuitmond
Geef je waardering
21