Zalmpakketje met avocado & groenterolletjes

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Groenterolletjes
Schil de rettich en wortel. Snijd een stuk van circa 15 centimeter van de wortel en rettich en schaaf op een Chinese mandoline in dunne linten. Breng suiker, water en azijn aan de kook. Marineer een derde van de groentelinten hierin en laat in het vocht afkoelen. Snijd de overige groentelinten in smalle reepjes.

Dressing
Meng voor de dressing het sap van de limoen met een scheutje hazelnootolie, de arachideolie en een scheutje ketjap manis. Breng de tot reepjes gesneden groente op smaak met de dressing. Laat de zoetzure groenterepen uitlekken en leg ze uit op het aanrecht. Verdeel de met dressing gemarineerde groentereepjes erover en rol op. Snijd de onderkanten van de groenterolletjes zodat ze beter blijven staan.

Pakketjes van zalm
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken ter grootte van de zalm. Leg de loempiavellen uit. Leg op de loempiavellen de zalm en leg daarop de avocado. Besprenkel met limoensap en een scheutje hazelnootolie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Bestrijk de randen met water en vouw het vel dicht tot een strak pakketje.

Verhit olie tot 180 ºC en frituur het zalmpakketje in circa 5 minuten goudbruin. De zalm mag van binnen nog mooi rosé zijn.

Serveer de groenterolletjes met de zalmpakketjes.

Ingredienten

4
Personen

Groenterolletjes

  • 1 kleine rettich
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 100 g suiker
  • 100 ml water
  • 200 ml witte wijnazijn

Dressing

  • 1 limoen
  • hazelnootolie
  • 100 ml arachideolie
  • ketjap manis

Pakketje van zalm

  • 1 avocado
  • 4 blokjes zalm à 100 g
  • 4 grote loempiavellen
  • 1 limoen
  • hazelnootolie

Extra nodig

  • olie om te frituren
  • Chinese mandoline
Geef je waardering
2