De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Witlofblaadjes met blue cheese dip en tapenade

Een verrassende snack voor tijdens de feestdagen!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Witlofblaadjes met blue cheese dip en tapenade

Bereidingswijze

Prak de blauwe kaas in fijne stukjes en doe het in een ruime kom. Meng de mayonaise erdoor. Voeg vervolgens de zure room toe en roer het goed los zodat het een geheel wordt.

Snijd de kontjes van de lof, pluk de blaadjes van het lof. Schep de dip in brede glazen schaal en zet de blaadje er feestelijk in.

Hak de olijven, de kappertjes en de zongedroogde tomaten fijn. Pluk de basilicum en scheur de blaadjes in grove stukjes en voeg deze toe. Meng het rustig door elkaar en voeg een scheutje olijfolie toe en wat zout en versgemalen peper. Serveer met brood.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat ƩƩn groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediĆ«nten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediĆ«nten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.