De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witlofblaadjes met blue cheese dip en tapenade

Een verrassende snack voor tijdens de feestdagen!

30 min kooktijd
Witlofblaadjes met blue cheese dip en tapenade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Prak de blauwe kaas in fijne stukjes en doe het in een ruime kom. Meng de mayonaise erdoor. Voeg vervolgens de zure room toe en roer het goed los zodat het een geheel wordt.

Snijd de kontjes van de lof, pluk de blaadjes van het lof. Schep de dip in brede glazen schaal en zet de blaadje er feestelijk in.

Hak de olijven, de kappertjes en de zongedroogde tomaten fijn. Pluk de basilicum en scheur de blaadjes in grove stukjes en voeg deze toe. Meng het rustig door elkaar en voeg een scheutje olijfolie toe en wat zout en versgemalen peper. Serveer met brood.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker