De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

walnoot-marsepein petit fours

Deze walnoot-marsepein petit fours, is een heerlijk klein gebakje. Een ware lust voor het oog en daarnaast klinkt het ook nog is heel chique.

Walnoot marsepein petit fours

Een recept van

Deze walnoot-marsepein petit fours, is een heerlijk klein gebakje. Een ware lust voor het oog en daarnaast klinkt het ook nog is heel chique.

Bereidingswijze

Stap 1: marsepein
Kook de de amandelen voor 1 minuut. Giet af en laat afkoelen op een schone theedoek. Droog daarna goed af.
Doe de droge amandelen samen met de poedersuiker in de kom van de foodprocessor en maal dit zo lang tot alles superfijn is. Voeg dan pas het eiwit en rozen- of oranjebloesemwater toe. Laat draaien tot een deegachtig mengsel is ontstaan. Haal de marsepein uit de machine en kneed door met de hand. Breng op kleur met het bietensap.

Tip van Rudolph:
Is de marsepein te plakkerig? Voeg dan extra poedersuiker toe aan de foodprocessor. Is het te droog? Voeg dan een beetje eiwit of bloesemwater toe.

Stap 2: walnoot-marsepein petit fours
Kneed de marsepein even door en rol het uit tot een worst. Snijd deze worst in 12 gelijke stukjes. Rol de marsepein nu tussen je handen tot bolletjes en druk er aan twee kanten een halve walnoot in. Rol de bolletjes door de suiker zodat deze aan de marsepein blijft plakken. Ze zijn meteen klaar om te snoepen.

Tip van Rudolph:
Als je marsepein over hebt kun je dat in een luchtdicht doosje of verpakt in plasticfolie bewaren.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker