Deze walnoot-marsepein petit fours, is een heerlijk klein gebakje. Een ware lust voor het oog en daarnaast klinkt het ook nog is heel chique.

Ingredienten

12
Porties

Marsepein

  • 100 g hele amandelen zonder vlies
  • 150 g poedersuiker
  • 1/2 eiwit
  • 1 tl rozen- of oranjebloesemwater
  • Paar druppels bietensap

Walnootmarsepein petit fours

  • 150 g marsepein
  • 24 halve walnoten
  • 100 g suiker

Extra nodig

  • Foodprocessor of staafmixer met hakmolen

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: marsepein
Kook de de amandelen voor 1 minuut. Giet af en laat afkoelen op een schone theedoek. Droog daarna goed af.
Doe de droge amandelen samen met de poedersuiker in de kom van de foodprocessor en maal dit zo lang tot alles superfijn is. Voeg dan pas het eiwit en rozen- of oranjebloesemwater toe. Laat draaien tot een deegachtig mengsel is ontstaan. Haal de marsepein uit de machine en kneed door met de hand. Breng op kleur met het bietensap.

Tip van Rudolph:
Is de marsepein te plakkerig? Voeg dan extra poedersuiker toe aan de foodprocessor. Is het te droog? Voeg dan een beetje eiwit of bloesemwater toe.

Stap 2: walnoot-marsepein petit fours
Kneed de marsepein even door en rol het uit tot een worst. Snijd deze worst in 12 gelijke stukjes. Rol de marsepein nu tussen je handen tot bolletjes en druk er aan twee kanten een halve walnoot in. Rol de bolletjes door de suiker zodat deze aan de marsepein blijft plakken. Ze zijn meteen klaar om te snoepen.

Tip van Rudolph:
Als je marsepein over hebt kun je dat in een luchtdicht doosje of verpakt in plasticfolie bewaren.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Geef je waardering

0
Walnoot marsepein petit fours
Walnoot marsepein petit fours