Zin in cake maar let je op je suiker? Dan is deze cake écht iets voor jou. Al de zoetigheid komt alleen maar uit het zoete fruit. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

  • 100 g rozijnen
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 100 g volkoren speltmeel
  • 100 g roggemeel
  • 7 g bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout
  • 75 g zachte roomboter
  • 2 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml volle melk
  • 1 appel

Garnering

  • 1 klontje boter
  • 1 appel

Extra nodig

  • cakeblik
  • kwastje

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170°C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.

Stap 3:
Wel de rozijnen en de pruimen ongeveer 10 minuten in heet water.

Stap 4:
Meng in een kom het meel, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout. Meng de zachte boter erdoor. Voeg de eieren, rasp en sap van de sinaasappel en de melk toe en roer kort door tot een gelijkmatig beslag.

Stap 5:
Snijd de appel met schil in stukjes. Halveer de pruimen. Roer de appel, pruimen en de rozijnen door het beslag. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap 6:
Laat de cake na het bakken eerst 5 minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt.

Stap 7:
Snijd de appel in plakjes. Smelt de boter. Leg de plakjes appel op de vruchtencake en bestrijk met de gesmolten boter.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

207
Vruchtencake zonder suiker
Vruchtencake zonder suiker