De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vispakketje met saffraansaus

20 min kooktijd
Vispakketje met saffraansaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Stoom de asperges circa 1 minuut en laat ze afkoelen. Snijd de zalm in dunne plakken en rol ze om de asperges. Maak vier mooie pakketjes van zalm, kabeljauw en garnaal. Stoom ze 7 minuten op 85 ºC.

Saffraansaus
Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en saffraan. Blus af met witte wijn en voeg het limoenblad toe. Laat de saus zachtjes inkoken. Voeg, als de wijn voor twee derde is ingekookt, de room toe en laat weer zachtjes inkoken. Zeef de saus en roer stukjes boter door de saus. Laat de saus niet meer koken. Breng op smaak met zout en limoensap.

Serveertip: Serveer dit gerecht met ratatouille.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker