Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Vispakketje

  • 4 grote rauwe garnalen
  • 12 groene asperges
  • 4 stukken zalm à 50 g per stuk
  • 4 stukken kabeljauw à 50 g per stuk

Saffraansaus

  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 1 mespunt saffraandraadjes
  • 500 ml witte wijn
  • 1 limoenblaadje
  • 100 ml room
  • 60 g boter
  • limoensap
  • zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Stoom de asperges circa 1 minuut en laat ze afkoelen. Snijd de zalm in dunne plakken en rol ze om de asperges. Maak vier mooie pakketjes van zalm, kabeljauw en garnaal. Stoom ze 7 minuten op 85 ºC.

Saffraansaus
Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en saffraan. Blus af met witte wijn en voeg het limoenblad toe. Laat de saus zachtjes inkoken. Voeg, als de wijn voor twee derde is ingekookt, de room toe en laat weer zachtjes inkoken. Zeef de saus en roer stukjes boter door de saus. Laat de saus niet meer koken. Breng op smaak met zout en limoensap.

Serveertip: Serveer dit gerecht met ratatouille.

Geef je waardering

5
Vispakketje met saffraansaus