De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegetarische pastasaus

45 MIN
Vegetarische pastasaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Halveer de aubergines in de lengte en snijd beide helften in dikke plakken. Leg ze in een schaal, bestrooi de aubergine met zout en laat ze circa 20 minuten onder druk staan. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in kleine stukken. Spoel de aubergineplakken af met water en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een pan en bak ze om en om goudbruin. Voeg de ui, knoflook en peper toe en bak dit kort mee. Voeg de tomaten en oregano toe en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Voeg de olijven toe. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de saus over de pasta en bestrooi met geraspte kaas.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker