Dat zelf ijs maken heel gemakkelijk is laat Hidde vandaag zien. Hij maakt stap voor stap softijs en roodfruitsorbet. Word je er al warm van?
Bereiding
Zet een kom in de vriezer.
Vanille softijs
Halveer het vanillestokje in de lengte. Schraap het merg eruit. Verwarm de melk met de slagroom en vanille. Meng in een kom de melkpoeder met de suiker door elkaar. Giet een scheutje melk bij het melkpoedermengsel en meng tot een egaal mengsel. Voeg de eidooiers toe en meng door. Roer het mengsel door de warme room, meng door en gaar tot 85°C. Giet het ijsmengsel door een zeef. Laat het ijsmengsel circa 1 nacht ‘rijpen’ in de koelkast. Draai het ijs luchtig en bewaar in de vriezer.
Bramensorbetijs
Pureer het fruit en haal door een zeef. Verwarm suiker en water en roer tot de suiker is opgelost. Meng de fruitpuree erdoor. Laat de fruitsiroop afkoelen en draai tot een sorbet en bewaar in de vriezer.
Krokante hoorntjes
Verwarm de oven voor op 160°C. Zeef de bloem met de poedersuiker. Smelt de boter. Roer het eiwit glad met het bloemmengsel. Roer als laatste de gesmolten boter erdoorheen. Verdeel het beslag in twee delen. Roer door een deel, de gezeefde cacaopoeder. Schep een lepel witbeslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep wat van het donkere beslag er speels door. Wrijf uit tot cirkels en bak circa 10 minuten. Vorm het deeg als het klaar is tot kleine hoorntjes.
Pistachecrumble
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijdt de pistache. Meng de bloem, witte basterdsuiker en de boter door elkaar tot grove kruimels, voeg de gehakte pistache toe en kneed door tot een soepel deeg. Verkruimel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het deeg in circa 20 minuten krokant. Laat de pistachecrumble afkoelen en snijd fijn.
Opmaak
Snijd het fruit klein en vul de helft van de hoorntjes. Meng een schep van beiden ijssoorten in gelijke hoeveelheden in een bevroren kom. Spatel voorzichtig door elkaar. Schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Schep het ijs erin en spuit een mooie toef op de hoorntjes. Verdeel wat van de pistachecrumble op het ijs en serveer direct.
0 reacties