De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tortilla met peterselie en ui & snelle tortilla

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tortilla met peterselie en ui & snelle tortilla

Bereidingswijze

Klassieke Tortilla
Pel en snijd de uien in halve ringen. Schil en snijd de aardappels in dunne halve plakjes. Verhit een ruime scheut olie in twee koekenpannen. Bak in de ene pan op laag vuur de uien circa 10 minuten tot ze zacht zijn. Bak in de andere pan de aardappels circa 15 minuten op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin en gaar zijn.

Klop de eieren los als de aardappels gaar zijn. Snijd de peterselie fijn en meng erdoor. Schep de gebakken uien en de gebakken gare aardappels snel door het eimengsel. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Zet één van de koekenpannen terug op het vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Schep het eimengsel in de koekenpan als de pan goed heet is (laat de olie niet verbranden). Zet het vuur na circa 2 minuten lager en laat de tortilla goudbruin en gaar worden. (je kan zien dat de bovenkant droog begint te worden). Leg een deksel op de pan.

Schud de tortilla los en laat op een bord glijden. Plaats de pan op de tortilla en draai om. Bak de ongebakken kant nog circa 2 minuten.

TIP: je kunt deze tortilla extra aanvullen met restjes die je over hebt. Denk hierbij aan paprika, ui, worstjes, courgette, enzovoorts.

Ferran Adrià’s Snelle Tortilla
Verkruimel de chips grof in een kom. Breek de eieren boven de kom en roer goed door. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet de eieren erin. Bak circa 5 minuten aan een kant. Draai de tortilla om en bak nogmaals circa 5 minuten aan de andere kant.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.