Klassieke Tortilla
Pel en snijd de uien in halve ringen. Schil en snijd de aardappels in dunne halve plakjes. Verhit een ruime scheut olie in twee koekenpannen. Bak in de ene pan op laag vuur de uien circa 10 minuten tot ze zacht zijn. Bak in de andere pan de aardappels circa 15 minuten op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin en gaar zijn.
Klop de eieren los als de aardappels gaar zijn. Snijd de peterselie fijn en meng erdoor. Schep de gebakken uien en de gebakken gare aardappels snel door het eimengsel. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Zet één van de koekenpannen terug op het vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Schep het eimengsel in de koekenpan als de pan goed heet is (laat de olie niet verbranden). Zet het vuur na circa 2 minuten lager en laat de tortilla goudbruin en gaar worden. (je kan zien dat de bovenkant droog begint te worden). Leg een deksel op de pan.
Schud de tortilla los en laat op een bord glijden. Plaats de pan op de tortilla en draai om. Bak de ongebakken kant nog circa 2 minuten.
TIP: je kunt deze tortilla extra aanvullen met restjes die je over hebt. Denk hierbij aan paprika, ui, worstjes, courgette, enzovoorts.
Ferran Adrià’s Snelle Tortilla
Verkruimel de chips grof in een kom. Breek de eieren boven de kom en roer goed door. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet de eieren erin. Bak circa 5 minuten aan een kant. Draai de tortilla om en bak nogmaals circa 5 minuten aan de andere kant.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties