Torpedobrood

11
Gemiddeld
Torpedobrood

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

BBQ-saus
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, rode peper en komijn circa 2 minuten. Voeg de balsamicoazijn, tomatenketchup en de basterdsuiker toe en breng de saus aan de kook. Kook de saus op laag vuur circa 10 minuten en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd over de lengte van het brood een wig uit. Snijd de wig in stukjes. Besprenkel de stukjes brood met olie en bak op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Vulling
Snijd de kip in stukjes. Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de lente-ui fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Trek de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in blokjes. Verhit olie in een pan en bak de kip met de cajunkruiden om en om bruin. Voeg de rest van de ingrediënten toe en bak tot de kip gaar is.

Verdeel de kip met groente over het stokbrood, schep de saus erover en verdeel daarover de krokante stukjes brood.

Ingredienten

4
Personen

BBQ-saus

  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl komijn
  • 80 ml balsamicoazijn
  • 200 ml tomatenketchup
  • 1 el bruine basterdsuiker

Torpedobrood

  • 2 volkoren baguettes
  • 3 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 tl cajunkruiden
  • 50 g geraspte kaas
Torpedobrood
Geef je waardering
11