De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

torpedobrood

30 min kooktijd
Torpedobrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

BBQ-saus
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, rode peper en komijn circa 2 minuten. Voeg de balsamicoazijn, tomatenketchup en de basterdsuiker toe en breng de saus aan de kook. Kook de saus op laag vuur circa 10 minuten en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd over de lengte van het brood een wig uit. Snijd de wig in stukjes. Besprenkel de stukjes brood met olie en bak op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Vulling
Snijd de kip in stukjes. Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de lente-ui fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Trek de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in blokjes. Verhit olie in een pan en bak de kip met de cajunkruiden om en om bruin. Voeg de rest van de ingrediënten toe en bak tot de kip gaar is.

Verdeel de kip met groente over het stokbrood, schep de saus erover en verdeel daarover de krokante stukjes brood.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker