Tomatensoep met roomfiguurtjes en pita’tjes

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Tomatensoep

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui circa 3 minuten.
  • Haal de kroontjes uit de tomaten. Snijd de tomaten in stukjes, voeg ze toe aan de uien en bak, op hoog vuur, 5 minuten mee.
  • Schil en snijd de wortel in stukjes.
  • Voeg de wortel en tijm toe aan de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en kook de soep op laag vuur circa 20 minuten.
  • Pureer de soep met de staafmixer.

Knolselderijsalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en rasp de knolselderij en aardappels op een grove rasp. Kook de knolselderij en aardappel tegelijk in circa 4 minuten beetgaar.
  • Giet af, spoel koud en dep goed droog met keukenpapier.
  • Snijd de bieslook zo fijn mogelijk.
  • Meng in een kom de knolselderij en aardappel met de rozijntjes, mayonaise, yoghurt en bieslook. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Rooster de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveren

Schenk de tomatensoep in kommen en schenk er aan tafel een scheutje room in. Maak er met de cocktailprikker leuke figuurtjes van. Serveer de pitabroodjes met knolselderijsalade erbij.

Ingredienten

4
Personen

Tomatensoep

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 10 tomaten
  • 1 kleine winterpeen
  • 2 takjes tijm
  • 750 ml water
  • 50 ml slagroom

Knolselderijsalade

  • 1 kleine knolselderij
  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 100 g rozijnen
  • 2 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • 1 bosje bieslook
  • 8 volkoren pitabroodjes

Extra nodig:

  • staafmixer
  • grove rasp
  • keukenpapier
  • cocktailprikker
Geef je waardering
2