De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Texasstyle bacon scones

Heerlijke scones in de Texaanse stijl met spek, lente-ui en cheddar.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Texasstyle bacon scones

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de gerookte spekblokjes in een droge pan krokant. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Meng bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed door de bloem tot er kruimels ontstaan. Voeg beetje bij beetje de slagroom toe en kneed tot egaal deeg. Meng spekblokjes, lente-uitjes en geraspte cheddar erdoor. Rol het deeg uit tot een vierkante plak en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel in 12 punten. Meng de eidooier met de room en bestrijk het deeg ermee. Bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.