Teriyaki kreeft

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Teriyakisaus
Schil en snijd de gember in stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg suiker toe en gember toe en laat de suiker karamelliseren. Rasp de limoenen. Halveer de limoenen en pers ze uit boven de pan. Voeg witte wijn, bouillon, sesamolie, honing, sojasaus, limoenrasp en het water toe en kook tot saus dikte. Roer aardappelzetmeel aan met water en roer door de saus. Kook circa 3 minuten door tot de saus gebonden is.

Kreeft
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de kreeften in 6 minuten gaar. Laat de kreeft afkoelen. Snijd de kreeft door en maak hem schoon. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de kreeft met de teriyakisaus. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Grill de kreeft om en om tot hij lauwwarm is. Bestrijk tussendoor nog een keer met de teriyakisaus. Verhit olie in een wok en roerbak de sugarsnaps, paksoi en paprika en blus af met een scheutje teriyakisaus.

Citroenrijst
Rasp de citroenen. Breng een pan met water en sap van de citroenen aan de kook. Voeg de rijst toe en kook de rijst gaar. Giet de rijst af, schep de rijst terug in de pan en roer de citroenrasp erdoor.

Ingredienten

4
Personen

Teriyakisaus

  • 3 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 3 el suiker
  • 2 limoenen
  • 300 ml witte wijn
  • 1 el groentebouillon
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el honing
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml water
  • 2 tl aardappelzetmeel

Kreeft

  • 2 kreeften
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika

Citroenrijst

  • 2 citroenen
  • 300 g kleefrijst

Extra nodig

  • wok
  • grillpan
Geef je waardering
5