Teriyaki beef met broccoli tempura

44
Makkelijk
Teriyaki beef met broccoli tempura

Ingredienten

4
Personen

Broccoli tempura

  • 300 g eiernoedels
  • 300 ml bruisend bronwater
  • 100 g maïzena
  • 200 g bloem
  • 2 stronken broccoli
  • arachideolie

Teriyaki beef

  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje bosui
  • 400 g biefstuk
  • 200 g taugé
  • 50 ml teriyakisaus
  • 1 el maïzena
  • 1 el sesamzaadjes

Extra nodig

  • keukenpapier

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Noedels

  • Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Tempura broccoli

  • Meng in een grote kom het bruisend bronwater, maïzena en de bloem met elkaar. Breng het beslag op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Verhit een ruime scheut olie in een hapjespan.
  • Haal de broccoliroosjes door het beslag en frituur ze in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Haal de broccoliroosjes uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.

Teriyaki beef

  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Snijd de biefstuk in dunne plakjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de biefstukplakjes in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, taugé en de bosui toe en bak nog circa 2 minuten mee. Schenk de teriyakisaus erbij en breng aan de kook.
  • Meng de maïzena met een scheutje water en voeg toe. Breng op smaak met de sesamzaadjes.

Serveren

  • Verdeel de noedels, broccoli tempura en de teriyaki beef over borden.
Teriyaki beef met broccoli tempura
Geef je waardering
44