Stap 1: cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de papieren cups in de cupcake-tray.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Mix met een garde de suiker en het zout erdoor. Giet de melk en olie erin en breek het ei erbij. Roer met een spatel alles goed door elkaar tot glad en egaal beslag. Verdeel het beslag met een ijslepel over de 12 papieren cups. Vul de cups tot ongeveer driekwart. Zet de bakplaat midden in de oven op het rooster en bak de cupcakes in 25 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.
Stap 2: banketbakkersroom
Breng de melk met de vanille in een pan op laag vuur aan de kook. Roer intussen de eidooiers met de suiker, bloem en 2 eetlepels van de melk tot een papje. Schenk de hete melk al roerend op het papje en schenk alles terug in de pan. Zet de pan terug op het vuur en blijf goed roeren met de garde. Laat de banketbakkersroom 2 minuten op laag vuur doorkoken terwijl je rustig blijft roeren. Spoel een plat bord of een schaal om met koud water en schenk de banketbakkersroom hierop. Dek af met plasticfolie en laat het een beetje afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Zorg dat het goed koud voordat je het gaat verwerken.
Stap 3: vanillecrème
Doe de zachte boter samen met de banketbakkersroom en de poedersuiker in een kom. Mix het geheel met de mixer op middelhoge stand en laat dit minstens 10 minuten draaien. Laat de mixer net zolang draaien tot je een gelijkmatige luchtige crème hebt. Schep in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit een toef bovenop de cupcakes.
Tip van Rudolph: Wanneer de crème iets teveel tegen de wand van de kom aan gaat zitten kun je het beste de kom even in een beetje heet water zetten totdat de crème langs de rand smelt. Dan kun je weer verder gaan met mixen.
Stap 4: marsepein
Kneed door een derde van de marsepein de kurkuma om de marsepein geel te kleuren. Kneed de rest van de marsepein met bietensap. Steek uit de gele marsepein met de gekartelde steker cirkels. Steek met de alfabetstekers letters uit het roze marsepein. Druk de letters op de gele cirkels. Druk het geheel voorzichtig op de vanillecrème op de cupcakes.
Tip van Rudolph: Geef de marsepein meer glans en bescherm tegen uitdrogen met glansspray of decospray. Online of te koop bij kookwinkels.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal >
Meld je aan en praat mee