De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

The Taste of Cooking: Rode ui

Hangop: Laat de yoghurt circa 6 uur uithangen in een kaas of –passeerdoek. Voorbereidingen: Wel de anjovisfilets in melk. Halveer de Taggiasche olijven. Ontvel de kleine rode tomaatjes.Verpak de kleine rode uien (met schil!) elk apart los in aluminiumfolie en pof ze ca. 30 minuten in de oven bij 175 graden.

60 MIN
The Taste of Cooking: Rode ui
Angélique Schmeinck

Bereidingswijze

Salsa van rode ui in gepofte rode ui met Albacore tonijn in ansjovis vinaigrette, bindsla, komkommer-hangop, gepofte tomaatjes, zwarte olijven, tuinboontjes, gebakken kwarteleitjes

Hangop
Laat de yoghurt circa 6 uur uithangen in een kaas of –passeerdoek. 

Voorbereidingen
Wel de anjovisfilets in melk. Halveer de Taggiasche olijven. Ontvel de kleine rode tomaatjes.

Rode ui poffen
Verpak de kleine rode uien (met schil!) elk apart los in aluminiumfolie en pof ze ca. 30 minuten in de oven bij 175 graden. Laat ze afkoelen in de folie. Pel de schil er voorzichtig af. Snijd de wortelaanzet er iets af zodat de ui blijft staan. Snijd het kapje er af en bewaar. Druk via de steelaanzet het binnenste deel uit de ui zodat e gevuld kan worden.

Rode ui salsa
Pel de middelgrote uien, snijd ze in 6 parten en haal de ‘rokken’ los van elkaar. Verwarm iets olijfolie in een sauteuse en fruit de uien in 5 min. glazig en zacht. Voeg de honing toe en blus af met Balsamicoazijn en rode wijn. Laat alles 15-20 min. zachtjes koken tot het licht stroperig is. 

Tomaatjes
Doe ze in een kleine schaal, voeg 2 el olijfolie toe, rietsuiker, zeezout en peper uit de molen, meng voorzichtig. Leg ze op een bakplateau en pof ze in de oven bij 100 graden tot ze half gedroogd zijn.

Komkommer-hangop
Halveer de komkommers, lepel het zaad er uit. Pureer de komkommers in de keukenmachine. Meng door de uitgehangen yoghurt en breng op smaak met zeezout en witte peper uit de molen

Ansjovisdressing
Roer de azijn los met mosterd en iets zeezout. Voeg de olie langzaam druppelend en onder voortdurend roeren met de garde toe. Snijd de bladpeterselie ragfijn voor twee eetlepels. Snijd de ansjovis over de breedte in kleine stukjes en voeg samen met de bladpeterselie toe aan de dressing. Voeg eventueel naar smaak honing of gembersiroop toe.

Tonijn
Snijd de tonijn in dobbelstenen van ca. 1 cm. en besprenkel ze met vinaigrette. Blancheer de tuinboontjes en dop ze dubbel door het buitenste velletje er af te halen.

Kwarteleitjes
Maak met een kartelmes voorzichtig een snee in het eitje. Trek met de vingers het eitje open en laat het ei voorzichtig (in een kleine ringvorm) in een koekenpan met boter vallen. Na circa 2 minuten, als het eiwit gestold is, is het eitje klaar.

Presentatie
Vul de gepofte uien met de uiensalsa en glaceer de ui in de resterende stroop. Zet de ui in het midden van een langwerpig bord. Verdeel in de lengterichting van het bord de tonijn, tomaatjes, toefjes of quenelle komkommer hangop, hart van bindsla, olijven, tuinboontjes en gebakken kwarteleitjes.

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker