De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

the taste of cooking: komkommer

60 min kooktijd
The Taste of Cooking: Komkommer

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Cannelloni van komkommer met Hollandse garnalen en veldsla & Salsa van komkommer, mango, zeekraal en vanille & Cocktail van komkommer, meloen, appel en spinazie

Komkommerlinten

  • Schil de komkommer in linten met een brede dunschiller of kaasschaaf en leg ze in een kom.
  • Voeg er een scheutje witte wijnazijn, honing, zout en peper aan toe en meng met elkaar.

Hollandse garnalen

  • Leg de garnalen in een kom en voeg er zure room, mayonaise, rasp en sap van de limoen en de basilicum cress aan toe. Meng door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de linten in de lengte dakpansgewijs op elkaar en dep ze droog met keukenpapier.
  • Was en pluk de veldsla en droog in de slacentrifuge.
  • Leg de veldsla aan het begin van de linten en schep er een eetlepel. garnalensalade op. Rol de komkommer op tot er een strakke rol ontstaat.
  • Leg de rolletjes op een bord.

Salsa

  • Was en droog een komkommer.
  • Snijd de komkommer in 3 stukken en snijd er in de lengte plakken van zodat je een vierkante kern overhoud. Bewaar de kern voor later.
  • Snijd de plakken komkommer in grove brunoise.
  • Schil de mango en snijd hem in grove brunoise.
  • Breng een pan water aan de kook en blancheer de zeekraal circa 10 seconden en spoel direct koud met water.
  • Snijd de zeekraal fijn en voeg toe aan de komkommer en mango.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit en meng het merg door de salsa
  • Schenk er een scheutje rijstazijn en olijfolie bij en meng alles door elkaar.

Rode mul filets

  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de rode mulfilets op de huidkant op laag vuur. niet uit.

Cocktail

  • Snijd kern van de komkommer in grove stukken.
  • Snijd de meloen van de schil en snijd de meloen in grove stukken.
  • Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis.
  • Pers het fruit door de sapcentrifuge in een schenkkan en pers als laatst de spinazie erdoor.

Eindbereiding

  • Leg de salsa op het bord voor de rolletjes en leg de gebakken rode mul er bovenop. Schenk de cocktail in een mooi hoog glas. 

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker